Quantcast

S.Šriūbėnas: pinigus uždirbau versle, o ne tiesdamas prospektą

Trečiadienį spaudos konferencijoje Aplinkos viceministras Stanislovas Šriūbėnas neigė jam sostinės savivaldybės politikų mestus kaltinimus dėl nekokybiškai atliktos Gedimino prospekto rekonstrukcijos.

„Projekto technines sąlygas paruošė Miesto ūkio departamentas, kurio direktorius buvo Virginijus Dastikas. Komisijos, kuri sprendė, koks turi būti Gedimino prospekto grindinys, darbe aš nedalyvavau, nebuvai įtrauktas. Techninės komisijos darbe aš dalyvavau tik pirmame etape, bet kituose dvejuose – nedalyvavau. Trečiojo etapo dokumentus pasirašiau aš, nes atsakingas asmuo atostogavo. Privalėjau pasirašyti, nes buvo terminai. Tačiau viskas vyko pagal reikalavimus“, - spaudos konferencijoje sakė S.Šriūbėnas.

S.Šriūbėnas taip pat neigė kalbas apie savo neteisėtą praturtėjimą.

„Iki 2000-ųjų metų dirbau versle. Praktiškai visi pinigai buvo uždirbti iki tada. Pardaviau butą, pardaviau sodą, pardaviau gal dar kai ką. Pajamos padidėjo pardavus vieną pirkinį. Valstybei sumokėjau 70 tūkst. litų mokesčių. Namą savo gyvenime pastačiau vieną, leidimas statyti gautas 1992 metais. Pastatytas per tris metus“, - teigia S.Šriūbėnas.

Praėjusią savaitę portalas diena.lt rašė apie tai, kaip sostinės savivaldybės vadovas dėl nekokybiškos Gedimino prospekto rekonstrukcijos socialiniame tinkle „Facebook“ apkaltino buvusį savo pavaduotoją S.Šriūbėną ir jį dar neskoningai pravardžiavo. Praėjus kelioms dienoms meras vis dėlto suprato pasikarščiavęs ir savo žodžius ištrynė.

„Šis mažas pūstažandis ,,šriubukas'' daug žalos Vilniui padarė. Kodėl dabar? Todėl, kad tik po tam tikro laiko išlindo brokas Gedimino pr. Nors praeitoje Taryboje tai jau buvo pastebėta ir buvo galima reikalauti garantijų, bet tas pats veikėjas, būdamas vicemeru, viską blokavo“, - taip į savo paskyros lankytojo klausimą apie prospekto trinkelių skandalą praėjusią savaitę buvo atsakęs meras A.Zuokas, tačiau  vėliau įrašą panaikino.

Ištrinti savo komentarą merą greičiausiai pastūmėji ir tai, kad kartu su abiem politikais tuo metu savivaldybėje dirbę žmonės vienas po kito išgirdę prasivardžiavimus prisiminė, kad būtent mero A.Zuoko lieptas S.Šriūbėnas dėjo parašus po dokumentas. Anot jų, būtent A.Zuokas buvo atsakingas už visus savivaldybėje priimtus sprendimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meras

Meras portretas
Mažų mažiausiai iš Zuoko pusės nepadoru ir neetiška. Ankčiau ar vėliau yla išlenda iš maišo, taip ir Zuokas pasirodė koks jis yra. Nenuostabu, kad bet kuris, kuris nepriklauso judėjimui TAIP, bus pravardžiuojamas.

Antis

Antis portretas
Žodis- ne žvirblis..paleidai, nesugausi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių