Quantcast

Spaustuvininkai siūlo Vilniuje įkurti skaitytojų parką

Artėjant didžiausiai šalies knygų šventei – Vilniaus knygų mugei, Lietuvos spaustuvininkų asociacija siūlo Vilniuje įkurti skaitytojų parką ir pastatyti paminklą knygai.

Pasak Lietuvos spaustuvininkų asociacijos prezidentės dr. Erikos Furman, spaustuvininkai nuo seno dalyvavo šalies kultūriniame-politiniame gyvenime. Tačiau dabartinėje visuomenėje šios srities atstovai yra pamiršti. Vilniuje norime sukurti parką, kuriame žmonės rinktųsi skaityti. Paminklas knygai įamžintų spaustuvininkus, asmenybes, per lietuviškų knygų gyvavimo šimtmečius prisidėjusius prie lietuviškos spaudos, rašto, valstybingumo ir tautinės savimonės saugojimo.

Pati idėja bus aptariama ir plėtojama su mokslo ir meno atstovais, svarstoma valstybės institucijose, derinama su turizmo departamentu. Skaitytojų parkas turi tapti mėgstama knygų skaitytojų vieta. Idėją planuojama įgyvendinti iki 2013 m. Kiekvienam, kurio širdyje knyga yra vertybė, bus pasiūlyta sukurti savo individualų suoliuką ir taip įsiamžinti šiame parke. Bus dedamos visos pastangos, kad skaitytojų parkas taptų patrauklia ir lankytina kultūrine erdve, kuri trauktų ne tik miesto gyventojus, bet ir atvykstančius miesto svečius, – teigia Erika Furman.

Plėtojant skaitytojų parko idėją Lietuvos spaustuvininkų asociacija kviečia bendradarbiauti Vilniaus miesto savivaldybę, valstybines švietimo, kultūros ir ūkio institucijas, knygų kūrėjus, leidėjus, spaustuvininkus, bibliotekininkus, istorikus ir gyventojų bendruomenių atstovus. Skaitytojų parkas bus kuriamas pritraukiant privačias rėmėjų lėšas, originaliomis skulptūromis, meniškų skaitymo vietų, suolelių sukūrimu suformuojant patrauklią miesto erdvę, kuri galėtų tapti ir vienu iš šalies kultūrinio viešinimo objektų pasaulyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių