Quantcast

Sostinės vadovas aplankė Varšuvos Koperniko mokslo centrą

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius Varšuvoje susitiko su Koperniko mokslo centro direktoriumi Robertu Firmhoferiu, kuris aprodė Vilniaus merui mokslo centrą, papasakojo jo kūrimosi istoriją.

Vilniaus meras pristatė R. Firmhoferiui planus 2018-2019 metais pastatyti analogišką mokslo centrą Vilniuje ir dėkojo už suteiktą galimybę pasisemti patirties iš sėkmingo Koperniko mokslo centro projekto.

„Vilniaus mokslo centras turėtų tapti įdomiu traukos objektu ne tik Vilniaus, Lietuvos gyventojams, bet ir svečiams iš užsienio. Apie 40 procentų į Lietuvą atvykstančių turistų lankosi būtent Vilniuje. Šių metų pirmąjį pusmetį turistų srautas iš Lenkijos į Vilnių išaugo dešimtadaliu ir pagal šį rodiklį lenkai nusileidžia tik savo kaimynams rusams ir baltarusiams. Šiai auditorijai mūsų mokslo centre planuojama kurti ekspozicijas ir programas jų gimtosiomis kalbomis”,  – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak sostinės vadovo, pasidairius į Lenkijos bei kitų šalių patirtis matyti, kad mokslo centrai paprastai įsikuria arba sostinėse, arba akademinių bendruomenių centruose.

Kuriamo Nacionalinio mokslo centro vizija – išskirtinis Lietuvoje ir regione interaktyvus mokslo, technikos, edukacijos centras, kuris būtų išskirtinė erdvė jaunimui ir šeimai ateiti ir kurti, eksperimentuoti, pačiupinėti modernų mokslą, kuris sužadintų jaunimo fantaziją, smalsumą. Skaičiuojama, kad Mokslo centro steigimo Vilniuje vertė galėtų būti nuo 25 iki 29 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių