Quantcast

Sostinės upės slepia išmestas padangas, dviračius ir kitas šiukšles

  • Teksto dydis:

Nusekęs šalies upių vanduo atidengė dar vieną skaudulį – žmonių išmestus nebereikalingus daiktus. Aplinkos viceministras Linas Jonauskas su valstybinės aplinkos apsaugos inspektoriais ketvirtadienį po darbo aiškinosi, kas glūdi sostinėje esančios Vilnelės ir Neries santakos dugne.

Plastiko, tekstilės, metalo atliekas, senas padangas, net dviratį – visa tai vakar aplinkosaugininkai traukė iš Vilniaus centre esančios dviejų upių santakos. Didesnius radinius teko traukti net automobiliu.

„Rekordiškai nusekęs Lietuvos upių vanduo parodė, ką žmonės jose skandino ilgus metus. Viena vertus, tokia sausra šalyje yra proga apsitvarkyti ir išsivalyti upes, bet tai ir ženklas aplinkosaugininkams, kad taip toliau tęstis nebegali. Savo šiukšlių ir rakandų laidojimas upėse ir pamiškėse turi liautis ir atliekas pats laikas imti tvarkyti atsakingai“, – sakė aplinkos viceministras.

Aplinkos ministerija kviečia savivaldybes ir bendruomenes organizuoti panašias akcijas savo teritorijose. Nusekęs vanduo leidžia upes išlaisvinti nuo dešimtmečiais jose glūdėjusių žmonėms nebereikalingų daiktų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Nu jo, Nemunas dar daugiau aspžėlęs, kai kūdra atrodo su pratekančiu šaltiniu. Neries intakas net nepadeda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių