Quantcast

Sostinės teismas laikinai stabdo Vilniaus ligoninių sujungimą

  • Teksto dydis:

Teismas nusprendė laikinai stabdyti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimą sujungti Vilniaus miesto klinikinę ligoninę su Vilniaus miesto psichikos sveikatos centru.

Teismas nusprendė laikinai stabdyti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimą sujungti Vilniaus miesto klinikinę ligoninę su Vilniaus miesto psichikos sveikatos centru.

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) pranešė, kad savivaldybės liepos 9-ąją priimtas sprendimas dėl ligoninių sujungimo bus stabdomas, kol bus išnagrinėta administracinė byla, kurioje Vyriausybės atstovas Vilniaus apskrityje prašo panaikinti šį sprendimą.

Kaip nurodo VAAT, pagal egzistuojančią praktiką administracinė byla pirmosios bei apeliacinės instancijos teismuose gali būti nagrinėjama ilgiau nei metus, todėl tikėtina, jog pradėtas ligoninių sujungimas būtų užbaigtas dar nepasibaigus bylai.

„Nesustabdžius sprendimo galiojimo iki teismo sprendimo priėmimo šioje byloje, neišvengiamai atsirastų tam tikri pakitimai, o buvusios padėties grąžinimas taptų sudėtingas“, - rašoma teismo nutartyje.

Nurodoma, kad būtų atleista dalis darbuotojų, parduota dalis turto, todėl atkurti buvusią padėtį būtų sudėtinga - dėl darbuotojų grąžinimo į pareigas ir kompensacijų mokėjimo, taip pat ir dėl parduoto turto kiltų naujų teisminių ginčų.

Teismas taip pat nusprendė netenkinti vieno iš sujungiamų įstaigų, Psichikos sveikatos centro prašymo uždrausti tarybai apskųsti VAAT sprendimą dėl laikinųjų apsaugos priemonių ir toliau vykdyti reorganizaciją. Teismas informavo, kad savivaldybė nuo šiol laikinai negalės vykdyti jokių su reorganizacija susijusių veiksmų, todėl šis reikalavimas yra perteklinis.

Vilniaus savivaldybė BNS informavo, kad šią teismo nutartį apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

„Savivaldybė yra įstaigų savininkas ir savivaldybės taryba priima sprendimus, kaip geriausia ir efektyviausia valdyti įstaigas. Visi teisiniai ginčai bus sprendžiami teisminiu keliu“, - informavo savivaldybė.

Vilniaus savivaldybės taryba liepos 9 dieną pritarė Vilniaus psichikos sveikatos centro bei Vilniaus klinikinės ligoninės sujungimui. Be to, taryba davė leidimą privatizuoti dalį reorganizuojamo Vilniaus psichikos sveikatos centro patalpų už beveik 4,2 mln. litų.

Šį sprendimą, motyvuodama viešojo intereso gynimu, Generalinei prokuratūrai apskundė ir Sveikatos apsaugos ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių