Quantcast

Sostinės šiukšlintojams artėja neramios dienos

Miesto valdžia tęsia žygį už švarų miestą. Ketvirtadienį savivaldybės taryba po pateikimo pritarė tolimesniam Tvarkymo ir švaros taisyklių svarstymui.

Pasiūlytame Tvarkymo ir švaros taisyklių projekte numatyti griežtesni reikalavimai statinių savininkams – jie įpareigojami tvarkyti ir prižiūrėti statinių fasadus, užtikrinti, kad į griūvančius ar nenaudojamus pastatus nebūtų galima patekti, kad juose nebūtų kaupiamos atliekos.

Taisyklių projekte taip pat numatyti draudimai nenaudojamus ar sulūžusius daiktus viešosiose vietose išmetusiems asmenimis, gatvėse ar aikštėse automobilius plaunantiems žmonėms, aikštėse ir gatvėse nuorūkas mėtantiems rūkaliams.
Be to, siūloma drausti tvirtinti skelbimus ant šviesoforų, paminklų, atminimo lentų, teršti fontanus. Taisyklėse numatyti draudimai ant vejos, gėlynų, pėsčiųjų ir dviračių takų transporto priemones palikusiems asmenims. 

Taisyklėse reglamentuotos renginių organizavimo sąlygos – pavyzdžiui, organizatoriai turės prisiimti atsakomybę už renginio teritorijos tvarkymą.

Šiuo metu vyksta Vilniaus miesto savivaldybės iniciatyva „Vilnius – mano namai“, kurioje dalyvauti gali visi sostinės gyventojai, įmonės, organizacijos. Iniciatyva truks iki 2011 metų – per šį laikotarpį ketinama surengti ne vieną aplinkos tausojimo projektą. Savivaldybė ir miesto policija ketina dar labiau pažaboti triukšmautojus, šiukšlintojus, viešosiose vietose girtaujančius asmenis.

Portalas jau rašė, jog miesto valdžia užsimojusi sutramdyti miesto šiukšlintojus, pademonstravo, kad nejuokauja. Savivaldybės Administracinė komisija nubaudė pirmuosius pažeidėjus už ne vietoje numestą nuorūką. Šešioms teršėjoms skirtos baudos nuo 300 iki 350 litų.


Šiame straipsnyje: šiukšlintojainuorūka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių