Quantcast

Vilniaus pašonėje bus rekonstruojamas elektros skirstymo tinklas

  • Teksto dydis:

Elektros ir dujų skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) vykdo daugiau nei 1,4 mln. vertės Grigiškių pastotės rekonstrukciją, kuri padidins elektros tiekimo patikimumą ir verslui, ir daugiau nei 10 tūkstančių Grigiškių gyventojų.

Esamas elektros tinklas Grigiškėse neturi jungčių su kitomis pastotėmis, o energijos poreikis šalia sostinės esančioje vietovėse sparčiai auga. Iš senosios pastotės elektros energija tiekiama AB „Grigeo“, vienintelei Lietuvoje ir vienai didžiausių popieriaus ir medienos pramonės įmonių grupių Baltijos šalyse, bei daugiau kaip 10 tūkstančių Grigiškių miestelio gyventojų.

„Rekonstruota Grigiškių transformatorių pastotė leis padidinti elektros skirstymo tinklo patikimumą ir pagerins paslaugų kokybę ir gyventojams, ir verslui. Sumažės ne tik elektros energijos tiekimo nutraukimų skaičius ir jų trukmė, bet ir patiriami technologiniai nuostoliai ir eksploatacinės sąnaudos“, – sako ESO Elektros tinklo eksploatavimo departamento vadovas Jevgenijus Sakovičius.

Istoriškai susiklostė, kad Grigiškių miestelis, bene vienintelis visoje Lietuvoje, elektros energiją gauna 6 kV elektros tinklu, nes būtent tokios įtampos reikėjo galingiems to meto popieriaus fabriko įrenginiams. Augant AB „Grigeo“ grupės įmonių pajėgumui, investicijos į pastotės rekonstrukciją tapo būtinos, kad gamybinė veikla vyktų sklandžiai. Grigiškių pastotėje bus sumontuoti nauji, šiuolaikiški, didesnės galios transformatoriai su 10 kV įtampos atšaka, įrengta nauja 10 kV skirstykla. Visa tai leis dabartinį tinklą modernizuoti ir integruoti į bendrą ESO 10 kV išvystytą tinklą.

Rekonstrukcijos darbus numatoma baigti kitų metų rugsėjį. Investicijas, siekiančias daugiau nei 1,4 mln. eurų, skiria AB „Grigeo“ bei ESO. Modernizacija geriau patenkins dabartinių gyventojų ir verslininkų energijos poreikius ir pagerins regiono plėtros galimybes ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių