Quantcast

Sostinės mokytojams vėluoja atlyginimai

  • Teksto dydis:

Didžiojoje dalyje Vilniaus mokyklų mokytojams vėluoja atlyginimai – savivaldybė dėl to kaltina esą vėluojančius Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pervedimus, ministerija tvirtina, kad mokinio krepšelio lėšos pervestos laiku.

„Nežinau, ar dėl to, kad finansiniai metai prasidėjo, bet yra iš ministerijos tas vėlavimas. 23 dieną tie avansai mokytojams turėjo būti pervesti, vakar iki pietų jų nebuvo“, – BNS sakė už švietimą atsakingas vicemeras Valdas Benkunskas.

Anot jo, atlyginimo mokėjimo tvarką – dukart ar vieną kartą per mėnesį – gali pasirinkti patys pedagogai. V.Benkunsko teigimu, atlyginimai vėluoja absoliučiai daugumai pedagogų visose sostinės ugdymo įstaigose, kurių yra per 250, nes didžioji dalis jų pasirinkę avansinius mokėjimus.

Vicemero teigimu, nevėlavo tik atlyginimai mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų nepedagoginiam personalui – valytojams, administracijai ir kitiems, nes jie mokami tiesiogiai iš savivaldybės biudžeto.

Jis patikslino, kad ketvirtadienio rytą ŠMM lėšas pervedė, tad iki darbo pabaigos mokytojai turėtų sulaukti atlyginimų.

ŠMM nurodo, kad ministerija prieš savaitę pateikė paraiškas valstybės iždui, kad mokinio krepšelio lėšos savivaldybėms būtų pervestos skubos tvarka – visoms savivaldybėms lėšos iš valstybės iždo pervestos laiku, t.y. šį pirmadienį.

„Visoms savivaldybėms lėšos pervestos sausio 23 dieną, vienu metu, nėra jokių išimčių“, – BNS sakė ŠMM Komunikacijos skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių