Quantcast

„Sostinės dienų“ akcentai: 100 šachmatų lentų Lukiškių aikštėje ir kitos staigmenos

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis „Sostinės dienos“ kaip ir kasmet į miesto centrą pritrauks ne tik gausybę vilniečių, bet ir į šventę specialiai atvykusių svečių.

Jau 25-tąjį kartą organizuojamos „Sostinės dienos“ šiemet žada daug staigmenų – tris dienas, kupinas nemokamų muzikinių pasirodymų, kultūros, meno, netikėtų vizualinių projekcijų, skanaus maisto ir daugybė pramogų šeimoms.

Lukiškių aikštėje – erdvė šeimoms ir 100 šachmatų lentų

Atnaujinta ir vilniečių gausiai lankoma Lukiškių aikštė „Sostinės dienų“ metu virs „Žaidimų ir atrakcijų parku“ – čia vaikų ir šeimų lauks ne tik gausybė pramogų ir žaidimų, bet ir renginys „Šimtmečio šachmatai“. Rugsėjo 1 d. vyksiančiame „Šimtmečio simultane“ net šimtas šachmatų aistruolių prie šimto šachmatų lentų galės mesti iššūkį vienai garsiausių Lietuvos šachmatininkių, didmeistrei Viktorijai Čmilytei-Nielsen. 100 stalų, norint simboliškai pagerbti Lietuvos šimtmetį, bus išrikiuoti „100“ forma, kuri puikiai atsivers iš paukščio skrydžio. Norintys dalyvauti „Šimtmečio simultane“, kviečiami registruotis e. paštu info@sveikasmiestas.lt iki rugpjūčio 31 d. 13 val. Po simultano visi kviečiami sudalyvauti specialioje diskusijoje „Šachmatai kasdieniam gyvenimui“, kuriame dalyvaus aktorius Marius Repšys ir pati Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Rugsėjo 2-ąją, sekmadienį, Lukiškių aikštė ir vėl lauks šachmatų entuziastų. Nuo 12 val. čia bus organizuojamas „Žaibo“ simultanas su didmeistriu Peter Heine Nielsen (dalyviai galės prisijungti renginio dieną). Nuo 13 val. – „Žaibo“ turnyras dimeistriui Aloyzui Kveiniui atminti (parodomasis šachmatų turnyras). Taip pat vyks specialaus šachmatų mokyklos projekto pristatymas visuomenei. Be to, rugsėjo 1-2 dienomis, nuo 12 iki 19 val. visi, norintys išmokti žaisti šachmatais, laukiami Lukiškių aikštės gigantiškų šachmatų zonoje GIGANTCHESS.

S.Žiūros nuotr.

3D audiovizualinė projekcija „Mes stiprūs, Lietuva!“

Valstybės atkūrimo 100-mečio proga „Sostinės dienų“ metu Valdovų rūmai visus šventės svečius pakvies į 3D audiovizualinę projekciją „Mes stiprūs, Lietuva!“. Per 15 projekcijos seanso minučių bus galima „išgyventi“ visą Lietuvos istoriją. Ant didžiojo Muziejaus kiemo sienų skleisis moderni mūsų valstybės raidos rekonstrukcija nuo pirmojo šalies vardo paminėjimo iki šiandien – laisvos ir šiuolaikiškos valstybės. Projekciją Didžiajame Valdovų rūmų kieme bus galima pamatyti rugsėjo 1 d., suplanuoti keturi seansai – 23.00, 23.30, 00.00 ir 00.30 val.

Socialiai atsakingi šventės renginiai kvies griauti atskirties sienas

Rugsėjo 2 d., sekmadienį, Katedros aikštėje vyks renginys „Tau, Vilniau!“, prisidedantis prie neįgaliųjų ir negalios neturinčių žmonių suartėjimo. Į šį susibūrimą suvažiuos apie 2 000 dalyvių iš visos Lietuvos. Renginys prasidės iškilminga dalyvių eisena nuo Rotušės aikštės, o Katedros aikštėje koncertuos įvairūs meno saviveiklos kolektyvai, studijos „HEY!“ jaunimas, valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, choras ARTyn, dainininkai Vaidas Baumila, Ramūnas ir Aušra Difartai, Jurgis Brūzga bei kiti atlikėjai.

„Sostinės dienų 2018“ metu Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai bus kviečiami į istorinį Šv. Petro ir Povilo bažnyčios vienuolyno kiemą (M. K. Paco g. 4), kuriame įsikūręs „Dialogas tamsoje“ centras. Projekto „Dialogas tamsoje™” programos vyks aklinoje tamsoje, o programų vadovais dirbs išskirtinai tik aklieji arba silpnaregiai instruktoriai ir atlikėjai, kurie į pasaulį žiūri ne akimis, o širdimi. Vienuolyno kieme taip pat veiks fotografės Jurgitos Kunigiškytės fotografijos paroda „Dialogas“. Programos vyks rugsėjo 1 d. 19.00, 20.30 ir 22.00 val. Išankstinė dalyvių registracija interneto svetainėje www.dialogastamsoje.lt

Žvalus sekmadienis pievoje prie Baltojo tilto

Rugsėjo 2 d., sekmadienį, 8-17 val., pievoje prie Baltojo tilto, vilniečiai kviečiami sudalyvauti labdaros ir paramos fondo „Mamų Unija“ 10 metų jubiliejaus šventėje. Labdaros fondas ir sveikos gyvensenos judėjimas „MyHero!“ dovanoja nemokamą pramoginį, edukacinį renginį „Vienybės tiltas“. Sekmadienį žvaliai rytą pradėti bei sudalyvauti smagiame „Rytėlyje“ kvies sporto treneris Ignas Bakėjus, išalkusių lauks gardus „Maisto pievos“ piknikas, mokytis motyvacijos ir kelio sąmoningumo link „Pažinimo medyje“ skatins asmeninio efektyvumo treneris Darius Ražauskas, o Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato atstovai išmokys, kaip apsisaugoti nuo smurto artimoje aplinkoje. Turiningą dieną vainikuos „X faktoriaus“ finalininkė Augustė Žičkutė bei dainininkės Kristinos Jurevičiūtės ir Monika Ganga, pasirodysiančios koncerte „Branginame tuos, kurie yra šalia“.

„Sostinės dienos 2018“ vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 2 dienomis. Visi festivalio renginiai nemokami. Daugiau informacijos – www.sostinesdienos.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dėdulė Benderio rolėje?..

cheee

cheee portretas
kas cia per svente, be tu turginiu spekuliantu ne zingsnio, dar balta palapine pastato,tipo dizaineriai,masines juvelyrines bizuterijas prekiauja ale kazkokie susireiksmine amantininkeliai...ten fufliaku prikist tik ir telauke...

visi y svente....

visi  y  svente.... portretas
atvyksta sachmatu didmeistris Ostapas tiesiogiai is Lukiskiu kameros ,praves simultana prie 100 sachmatu lentu, megejai ruoskit pinigines Kisa [ is lyberastu ] bilietukus dalins , pensininkams- 10 euru , nesciom feministem , konservatoriu partijos nariams ir vaikams iki 5 metuku nuolaida -- 5 eurai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių