Quantcast

Sostinės daugiabučių kiemuose siautės Užgavėnės

Užgavėnių šventės bendruomenėms jau tapo tradicinėmis – trečius metus iš eilės Vilniaus gyventojus vyti žiemą iš kiemo kviečia daugiabučius namus aptarnaujančios bendrovės „Karoliniškių būstas“, „Lazdynų būstas“ ir „Pašilaičių būstas“ kartu su Nacionaline pastatų administratorių asociacija (NPAA). Tai – iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis.

„Organizuodami Užgavėnių šventes pernai, sulaukėme didelio pasisekimo – į kiekvieną renginį susirinko net po kelis šimtus žmonių, todėl šią tradiciją nusprendėme tęsti ir toliau, – sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) pirmininkas Vytautas Turonis. – Šia iniciatyva siekiame puoselėti bendruomeniškumo jausmą – raginame gyventojus Užgavėnes atšvęsti kaimynų apsuptyje. Be to, laikas vyti žiemos šaltį iš kiemo.“

Užgavėnių dalyvių laukia tradicinės šios šventės linksmybės – šokiai aplink laužą, Morės deginimas, tradiciniai žaidimai ir aišku – persirengėlių paradas. Savo jėgas įtemptoje kovoje išbandys Lašininis ir Kanapinis, šventės dalyviai rungsis estafetėse – neš kiaušinį šaukšte, bėgs su maišais bei dalyvaus kitose smagiose rungtyse.

Šventės organizatoriai kviečia visus ateiti, atsinešti gerą nuotaiką ir šventei pasiruošti kaip pridera – puoštis kaukėmis bei kepti blynus. Baisiausių kaukių savininkai ir skaniausių blynų kepėjai bus apdovanoti.

Iniciatoriai linki panaudoti išmonę ir nurungti kaimyną, bet besirungiant nepamiršti, kad tik švenčiant kartu pajusite tikrąją Užgavėnių nuotaiką. Šios šventės skirtos ne tik puoselėti etnografinėms tradicijoms, bet ir ugdyti bendruomeniškumo jausmui, palaikyti kaimyniškiems santykiams.

Užgavėnių šventės bendruomenėms Vilniuje vyks (laikas, vieta, organizatorius):

Vasario 21 d., 11:45 val. Skveras prie RIMI parduotuvės, Medeinos g. 8 „Pašilaičių būstas“
Vasario 21 d., 12 val. Erfurto gatvė, prie IKI parduotuvės „Lazdynų būstas“
Vasario 21 d., 15 val. A. J. Povilaičio ir I. Šimulionio gatvių sankryža „Karoliniškių būstas“


Šiame straipsnyje: Užgavėnėsrenginiai Vilniuje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių