Quantcast

Sostinės autobusai kraustomi į II-ąjį troleibusų parką

Jau nuo rugpjūčio 1-osios dalis Vilniaus autobusų į maršrutus išvažiuos iš Justiniškėse įsikūrusio 2-ojo troleibusų parko. Pasak bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinio direktoriaus Gintaro Nakučio, tai padės įmonei sutaupyti nemažai lėšų.

Galimybė autobusams įsikurti greta troleibusų atsirado sujungus bendroves „Vilniaus autobusai“ ir „Vilniaus troleibusai“ į įmonę „Vilniaus viešasis transportas“. Be to, optimizavus sostinės viešojo transporto sistemą, troleibusų į miesto gatves išrieda mažiau.

„Į troleibusų parką ketiname perkelti apie šimtą autobusų. Iš pradžių Justiniškėse įsikurs 27 autobusai – 11 dviašių ir 16 triašių“, - aiškina G. Nakutis.

Prieš pergabenant autobusus į troleibusų parką, atlikta nemažai parengiamųjų darbų: pertvarkytos techninės priežiūros dirbtuvės, kad jose būtų galima prižiūrėti bei remontuoti ne tik troleibusus, bet ir autobusus. Penkiolika 2-ojo parko remontininkų mokėsi autobusų parke, kad įgytų įgūdžių remontuoti kitos rūšies keleivinio transporto priemones.

Išspręstas degalų pripildymo į autobusų bakus klausimas - netoli 2-ojo autobusų parko įsikūrusi degalinė pritaikyta ir autobusams.

Iš Justiniškių autobusams būtų patogiau pasiekti Fabijoniškes, Pašilaičius, Pilaitę, Grigiškes, Žemuosius Panerius bei stotį. Tokiu būdu mažės vadinamoji nulinė autobusų rida.

„Apskaičiavome, kad ekonomija laikant maždaug šimtą autobusų Justiniškėse sudarytų apie du milijonus litų per metus“, - kalba G. Nakutis.

Pirmiausia 2-ajame troleibusų parke įsikurs 4G, 54 ir 75 maršrutais keleivius vežantys autobusai.

Nuo rudens autobusų, laikomų Justiniškėse įsikūrusiame troleibusų parke, daugės. Jau užsakyta įranga, kad čia būtų galima atlikti ir autobusų techninę apžiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
o kaip su tarša, kai žiemą reikės nuolat užvedinėti. Nepavydžiu ten gyvenantiems. O kai dar prisidės vakarinis apvažiavimas- ten šakės.

Vilnietis

Vilnietis portretas
Išnaikins Vilniuje Zuokas trulikus , oi išnaikins...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių