Quantcast

Sostinėje sulaikyti jaunuoliai planavo rimtesnius išpuolius

2013 m. gegužės 8 d. vakarą sostinėje sulaikius jaunuolius išvengta didesnių neramumų ir planuotų išpuolių. Gavus išankstinės informacijos, kad šie asmenys planuoja rimtesnius išpuolius, kurstančius rasinę, tautinę nesantaiką, buvo nuspręsta iš anksto imtis prevencinių priemonių, nutraukti jų veiksmus ir išvengti galimų neramumų, pranešė Policijos departamentas.

Sulaikyti jaunuoliai policijai puikiai žinomi, keliems iš jų pareikšti įtarimai dėl kitų, anksčiau įvykdytų smurtinių nusikaltimų, susijusių su rasinės tautinės nesantaikos kurstymu panaudojant smurtą. Ši grupuotė nuolatos yra policijos akiratyje, jų veiksmai stebimi ir kontroliuojami.

Pastaruoju metu pastebima, kad Vilniuje padažnėjo viešojoje aplinkoje vykstančių ir demonstruojamų radikalaus nacionalizmo, neapykantos kitokius įsitikinimus turintiems ar kitos tautybės asmenims kurstymo apraiškų. Todėl didesnis policijos dėmesys vis stipriau propaguojamai netolerancijai, ideologiniam ekstremizmui ir tautinei neapykantai yra būtinas, pagrįstas ir savalaikis. Lietuvos valstybinių, tautinių simbolių naudojimas provokacijoms, tautinės nesantaikos bei neapykantos kurstymui yra netoleruotinas.

Policijai nerimą kelia ir tai, kad kai kurie asmenys nežinodami aplinkybių viešai reiškia nuomonę, kaltina valdžios institucijas, tuo dar labiau kurstydami aistras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo

jo jo portretas
O patikėti ar jau galima?

as

as portretas
"Policijai nerimą kelia ir tai, kad kai kurie asmenys nežinodami aplinkybių viešai reiškia nuomonę, kaltina valdžios institucijas, tuo dar labiau kurstydami aistras." -o man nerimą kelia tai, kad policija,vietoj tiesioginio darbo užsiima politikavimu ir bando uždrausti laisvą nuomonę.

Siūva

Siūva portretas
Yra duomenų kad prieš sulaikytus nepilnamečis buvo naudotas smurtas. Taigi nori nenori bet mundurui išskalbti gali ir bylą "siūti"
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių