Quantcast

Sostinėje prasidėjo pavasarinis gatvių švarinimas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę sostinėje prasidėjo pavasarinis gatvių valymas. Gatvėse neliks per žiemos sezoną susikaupusio smėlio, druskų ir kitų nešvarumų, pranešė Vilniaus savivaldybė.

Šiuo metu 6 specialiomis vakuuminėmis mašinomis valoma daugiau kaip pusė šimto gatvių – 110 kilometrų teritorija, o iki gegužės mėnesio bus išvalyta ir likusi dalis –  daugiau kaip 500 gatvių (3 mln. kv. m. teritorija). Gatvių priežiūrai savivaldybė šįmet ketina įsigyti dar 10 naujų ekologiškų modernių miesto gatvių priežiūros ir valymo mašinų, kurios leis gerokai sumažinti oro taršą.

Trečiadienio naktį buvo valomos Santariškių, Skersinės, Baltupio, Pylimo, Kauno, Žemaitės, Konarskio, K. Kalinausko, Šeškinės, Dūkštų, Musninkų, Paberžės, Gelvonų, S. Stanevičiaus, L.Giros, L. Žadeikos, Gedvydžių, S. Nėries.    Iki gegužės mėnesio vakuuminiu būdu bus išvalytos ir likusios Vilniaus gatvės, iš viso –  daugiau kaip 500. Kad gatvės būtų švariai išvalytos, jos paprastai valomos net 4-5 kartus.

Pirmiausia kelininkai pradeda valyti magistralines gatves ir gatves, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Darbai atliekami nakties metu, kad dieną mieste nesusidarytų automobilių spūstys ir vairuotojai nepatirtų nepatogumų.

Per mėnesį paprastai nuvaloma apie 450 tūkst. kv. m gatvių.  Drėkinimo būdu gatvės pradedamos valyti vėliau, atėjus karštam vasaros sezonui. Tuomet reprezentacinės miesto gatvės, kurių plotas siekia apie 95 tūkst. kv. metrų, yra valomos drėkinant 4-5  kartus per mėnesį.

Savivaldybė suplanavo įsigyti dar 10 naujų specialios paskirties gatvių valymo ir priežiūros mašinų: 7 jų bus sukomplektuotos ir pritaikytos šluoti dangas, 4 turės papildomą įrangą ir sniegui valyti, barstyti druskų mišinius, todėl galės dirbti įvairiu metų laiku. 3 mašinos bus sukomplektuotos lietaus nuotekų kanalizavimo šuliniams ir šulinėliams valyti, kad ant gatvių dangų nesikauptų nuotekų sąnašos.

Už gatvių valymą atsakinga bendrovė „Grinda“. Pranešti apie nenuvalytas gatves galite trumpuoju „Grindos“ tel. 1355.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių