Quantcast

Sostinėje brangsta taksi paslaugos

Vilniuje brangsta važiavimas taksi. Dalis bendrovių jau dabar veža brangiau, kitos tą planuoja padaryti netrukus.

Kaltas pabrangęs kuras?

„Martono taksi“ šiemet už 1 nuvažiuotą kilometrą iš keleivių ima 30 centų brangiau. Iki Naujųjų metų važiuodami šios firmos taksi keleiviai už 1 kilometrą mokėdavo  1 litą 50 centų, po Naujųjų tenka sumokėti 1 litą ir 80 centų. Tiesa, įsėdimo mokestis nepakito – tiek iki Naujųjų metų, tiek dabar už įsėdimą tenka mokėti 2 litus.

„Šias naujas kainas sieksime ir toliau išlaikyti. Pabrango kuras - tai yra pagrindinis veiksnys, kodėl pas mus pakilo kainos“, - sakė įmonės „Martono taksi“ direktorius Valdimantas Rudys.

Jis nesiryžo prognozuoti, kaip ilgai bendrovė išlaikys naująsias kainas. „Nežinom, pagal situaciją žiūrėsim“, - kalbėjo V.Rudys. Jis nurodė, kad bent artimiausius porą mėnesių bendrovės įkainiai turėtų nesikeisti.

„Tikriausiai bent porą mėnesių bus tie patys įkainiai, nors niekada negali pasakyti tvirtai, nes nežinai, kas atsitiks“, - sakė V.Rudys. Verslininkas nurodė, kad važiavimas analogiškai pabrango ir „Martono taksi“ dukterinėje įmonėje „Pigus taksi“: važiavimo tarifai dabar čia yra lygiai tokie patys.

„Žmonės vis tiek važiuoja“

„Nuo vasario planuojame kainas didinti. Už 1 nuvažiuotą kilometrą reikės mokėti ne mažiau 2 litų“, - kalbėjo bendrovės „Merseros taksi“ dispečerė, atsisakiusi prisistatyti. Moteris pabrėžė, kad važiavimo kainos iki Naujųjų metų ir dabar kol kas yra tos pačios – už įsėdimą reikia mokėti 3 litus, o už vieną nuvažiuotą kilometrą – 1 litą 80 centų.

Paklausta, kodėl bendrovė netrukus planuoja didinti važiavimo įkainius, moteris nurodė keletą priežasčių.

„Žmonės vis tiek važiuoja, kam reikia. Niekur Lietuvoje nėra tokių kainų kaip Vilniuje. Jūs pažiūrėkite, kokios taksi kainos yra Kaune ar Klaipėdoje“ – sakė dispečerė. Ji pridūrė, kad važiavimas taksi brangsta ir dėl išaugusių degalų kainų.

Stebės vieni kitus

Įmonės „Euro taksi“ vadybininkas Arūnas Palek sakė, kad bendrovėje važiavimo tarifai kol kas yra tokie patys kaip ir iki Naujųjų metų – įsėdimo mokestis yra 2 litai, o už vieną nuvažiuotą kilometrą reikia sumokėti 1,25 lito.

Tačiau vyras tikino, kad jo atstovaujamos įmonės taksi paslaugos netrukus brangs.

Nuo kada už važiavimą teks mokėti brangiau ir kiek pabrangs jo atstovaujamos įmonės taksi paslaugos, vyras nesiryžo prognozuoti. „Žiūrėsim, kaip elgsis kiti. Niekas nenori būti pirmi, kurie pakelia kainas“, - kalbėjo A.Palek.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justas

Justas portretas
krizė baigėsi

turistas

turistas portretas
Daugelyje Europos saliu taksi vieno km kaina atitinka panasiai 1 litro pigiausio kuro kaina. Pas mus dujos kainuoja ~2,30 Lt, tai greit ir taksi tokia kaina bus.

litas

litas portretas
bet tose salyse ir masinos gal padorios, o ne 20 metu senumo pasatai ir kt lauzas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių