Quantcast

Sostinėje aptikta nelegaliai veikusi degalinė

Beveik valandą eilėje Svirno gatvėje stovėję pirkėjais apsimetę muitinės ir mokesčių inspekcijos pareigūnai iš dviejų Lietuvos gyventojų „nusipirko“ 250 litrų degalų po 2,20 litus už litrą. Taip buvo demaskuota nelegali degalinė, kurioje darbavosi du asmenys.

Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistais patikrinę patalpas rado 700 litrų dyzelinio kuro, 11 tuščių 1 m3 tūrio talpyklų ir degalų siurblį.

Prieš pat pareigūnų nosį 600 litrų nelegalaus dyzelino įsigijusį „klientą“ netoliese esančioje Žirnių gatvėje sulaikė Vilniaus teritorinės muitinės mobiliosios grupės pareigūnai.

Nelegalių degalų prekyba užsiėmę „verslininkai“ degalus supirkdavo iš Rusijos ir Baltarusijos grįžusių vairuotojų ir jais prekiaudavo Vilniuje išnuomotame garaže įrengtoje nelegalioje „degalinėje“.

Pažeidėjams ne tik bus surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, jiems taip pat teks sumokėti akcizo mokestį bei baudas.

„Šiuo metu svarbiausias mūsų uždavinys – stabdyti šešėlinės ekonomikos augimą, - tvirtino Vilniaus AVMI viršininko pavaduotojas Mindaugas Almantas.

jo teigimu, tikėtina, jog šalyje didėjant bedarbių skaičiui, nesąžiningi piliečiai bandys verstis nelegalia veikla. Todėl teisėsaugos institucijų bendradarbiavimas tampa ypač svarbus norint užkirsti kelią tokiems negatyviems reiškiniams.
 
Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnų nuomone, vėl pastebimos tendencijos, kai tranzitu vykstantys per Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos ir Kaliningrado srities krovininiai automobiliai legaliai gabena pilnus bakus degalų, kurie įvažiavus į Lietuvą išsiurbiami ir čia parduodami su klastotais dokumentais arba be jų.


Šiame straipsnyje: degalinėdegalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių