Quantcast

Sostinė švenčia Europos dieną

  • Teksto dydis:

Vilniuje prasidėjo tris dienas truksianti Europos dienos šventė.

Sostinės mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius pasveikino vilniečius ir miesto svečius su Europos diena ir kvietė pasinerti į šventės šurmulį, nusifotografuoti prie specialiai Europos dienai sukurtos beveik 3 metrų aukščio raidžių šventinės instaliacijos V. Kudirkos aikštėje.

„Puikus oras vilioja išeitį į miesto centrą, pasidžiaugti bendravimu, įsiamžinti prie šaunios instaliacijos ir siųsti originalius linkėjimus visai Europai iš Vilniaus – jauno, gyvo, dinamiško ir atviro Europos ateities miesto“, – sakė vicemeras L. Kvedaravičius, perkirpęs simbolinę šventės atidarymo juostelę.

Nuo penktadienio pietų iki sekmadienio vėlyvos popietės vilniečiai ir miesto svečiai galės pasimėgauti įvairių šalių virtuvių skoniais Europos restoranų mugėje, kuri gardžiais kvapais vilios nuo V. Kudirkos ir Katedros aikštės. Čia bus galima paragauti ne tik lietuviškų, bet ir graikiškų, belgiškų, švediškų, ispaniškų, rumuniškų, vengriškų, airiškų, itališkų, vokiškų, olandiškų, prancūziškų patiekalų.

Šeštadienį, gegužės 7 d., prie V. Kudirkos aikštės, koncertuos tautinių mažumų ir jaunimo kolektyvai bei populiarios šiuolaikinės grupės: „The Roop”, „Colours of Bubbles“ ir „Saulės kliošas“.

Mugės metu bus galima apsilankyti Raudonojo kryžiaus, Vilniaus teritorinės ligonių kasos ir SOLVIT tarnybos tinklo, teikiančio nemokamas paslaugas ES piliečiams ir įmonėms, paviljonuose ir sužinoti daugiau apie ES sveikatos draudimo kortelę, pirmosios pagalbos teikimą bei problemų, susijusių su ES vidaus rinka, sprendimu visoje Europoje. Mugėje dalyvaus ir Lietuvos muitinė.

Sekmadienį, gegužės 9 d., nuo 9 iki 17 val., visi norintys apkeliauti Europą kviečiami dalyvauti „Europos paso“ žaidime – aplankyti kuo daugiau objektų, pažymėtų specialiame žemėlapyje. Apsilankiusieji ES ir Rytų Partnerystės šalių ambasadose bus apdovanoti dovanėlėmis. Visa informacija apie žaidimą skiltyje¬ „Europos pasas“.

Šventiniai renginiai vyks ir kituose Lietuvos miestuose: Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje, Telšiuose, Utenoje bei kt. Jų metu bus atidaromos parodos, vyks diskusijos, konferencijos, edukaciniai žaidimai, piešinių konkursai, koncertai ir filmų peržiūros.

Europos diena Vilniuje švenčiama jau dvyliktą kartą, minint Lietuvos narystės Europos Sąjungoje metines. 1950 m. gegužės 9 d. Prancūzijos užsienio reikalų ministras Robertas Šumanas (Robert Schuman) iškėlė suvienytos Europos idėją. Tad šią dieną švenčiamas Europos Sąjungos gimtadienis.

Renginio programa.


Šiame straipsnyje: Europos dienarenginiaiVilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių