Quantcast

„SOS vaikų kaime“ – nuotaikingi mokslo eksperimentai

  • Teksto dydis:

Trečiadienio popietę mažieji Vilniaus „SOS Vaikų kaimo“ gyventojai tapo pašėlusiais mokslininkais ir leidosi į dar neregėtą nuotykių pasaulį.

Kartu su eksperimentine laboratorija „N2” vaikai bandė įvairius mokslinius triukus: pasitelkę kataklizmines reakcijas sukūrė 5 metrus siekiantį dūmų ir ledo stulpą, stebėjo spalvingą azoto cheminių reakcijų šou. Renginį artėjančių naujų mokslo metų proga „SOS Vaikų kaimų“ mažiesiems dovanojo prekybos tinklas „Maxima“.

„Po vasaros į klases sugužėję moksleiviai parsineša naujus patyrimus ir įspūdžius, formuojančius jų asmenybes, padedančius geriau suprasti, kokiu ateities keliu jie nori eiti. Drauge „SOS vaikų kaimo“ gyventojams ne tik sukūrėme nepamirštamą šventę, bet ir parodėme, kad mokslas gali būti smagus. Tikiu, kad rudenį į klases grįžę jaunieji šventės dalyviai iš naujo atras mokymosi žavesį“, – mintimis dalijosi „Maximos“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Nuotaikingai nusiteikę būsimieji moksleiviai sužinojo apie gamtą valdančias chemines ir fizikines reakcijas, aiškinosi, kaip panaudojant gamtinius katalizatorius susprogdinti miltus ar pastatyti 4 metrų aukščio putų stulpą. Jaunųjų žiūrovų nuostabos ir šūksnių sulaukė pasirodymas, kurio metu, pasitelkus skystą azotą, buvo pagaminti fantastiško skonio ledai. Skystas azotas akimirksniu šaldydamas ledus suformuoja labai mažus kristalus, kurie suteikia desertui neįtikėtinai švelnią tekstūrą.

Anot „SOS Vaikų kaimo“ nacionalinės direktorės Liudovikos Pakalkaitės, džiaugsmingai pasitikti artėjančius mokslo metus organizacijoje jau tapo tradicija. „Paskutinės vasaros dienos visuomet asocijuojasi su į duris besibeldžiančiais naujais mokslo metais. Mūsų atsakomybė – sudaryti kuo geresnes sąlygas ir paruošti mažuosius „SOS vaikų kaimo“ gyventojus priimti naujus iššūkius ir džiaugsmus. Siekiame juos išmokyti pasitikėti savo jėgomis ir su džiaugsmu pasitikti naujus mokslo metus“, – sako L. Pakalkaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių