Quantcast

Slidūs ir apsnigti laiptai – ekstremalus iššūkis vilniečiams

Netikėtai besikeičiančios oro sąlygos vis daugiau darbo užkrauna Vilniaus miesto gatves prižiūrintiems specialistams. Tačiau ir atidus šaligatvių ir gatvių stebėjimas kartais gyventojus žiemos metu gali priversti pasijusti nejaukiai.

Ketvirtadienį sostinės gyventojai su nerimu bandė įveikti daugybę laiptelių, leidžiančių nusileisti nuo Tauro kalno. Apatinėse pakopose sniegas buvo aptirpęs, tačiau viršutiniai laiptai buvo padengti pamindžiotu sniegu ir nuo slydimo saugančio smėlio ant jų nesimatė.

Vilniaus miesto savivaldybės Miesto ūkio ir transporto departamento direktorius Virginijus Pauža teigė, kad sostinės gatvėse esantys laiptai valomi periodiškai. „Pavyzdžiui, centrinėje miesto dalyje jie valomi 11 kartų per mėnesį. Rangovas turi užtikrinti, kad laiptai būtų prižiūrimi“, - teigė specialistas.

Kad laiptai būtų saugūs gyventojams, jie barstomi smėliu tik iš pradžių nuvalius sniegą. Taip pat didesnis dėmesys laiptų priežiūrai kreipiamas susidarius didesniam slydimui.

V.Pauža tvirtino, kad Vilniuje savivaldybė rūpinasi visų bendro naudojimo teritorijose esančių šaligatvių valymu žiemos metu. „Privačioje teritorijoje esančius šaligatvius prižiūri jos savininkai“, - aiškino miesto savivaldybės atstovas.

Gyventojai, pastebėję pavojingai apsnigtus ir slidžius šaligatvius ar laiptus, raginami kreiptis į miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyrių.


Šiame straipsnyje: sniegaslaiptaislidužiema

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių