Quantcast

Skrydžiai Vilniaus oro uoste bus atgaivinti po kelių mėnesių

Šalies vadovų galvos skausmu tapo Vilniaus oro uosto likimas. Būkštaudamas, kad Vilnius vietoj Europos kultūros sostinės netaptų Europos provincija, susisiekimo ministras Eligijus Masiulis žada imtis konkrečių priemonių ir skrydžių srautą atgaivinti per kelis mėnesius.

Tokias prognozes E.Masiulis išsakė ketvirtadienį susitikęs su Seimo Pirmininku Arūnu Valinsku. Seimo vadovas ir susisiekimo ministras sprendė, kaip atgaivinti Vilniaus oro uosto darbą.

Nutrūkus skrydžiams iš Vilniaus, Lietuva kasdien netenka milijonų litų. Situaciją, pasak A. Valinsko, dar labiau komplikuoja tai, jog šiemet minimas Lietuvos vardo tūkstantmetis,  Vilniuje vyksta Europos kultūros sostinės renginiai.

„Jei skrydžių srautai į Vilnių nebus atgaivinti, galime tapti ne Europos kultūros sostine, o Europos provincija. Būsime mažas krūmelis po dideliu medžiu“, - susitikime kalbėjo A.Valinskas.

E. Masiulis patikino, kad skrydžių srautas į Lietuvos sostinę bus atgaivintas per artimiausius mėnesius. Išsamų veiksmų planą, kokių priemonių situacijai taisyti ketinama imtis, susisiekimo ministras žada pristatyti jau kitą savaitę.


Šiame straipsnyje: oro uostasmasiulisValinskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių