Quantcast

Skelbia naują atranką į Vilniaus apygardos teismo vadovus

Atsiradus tik vienam pretendentui į Vilniaus apygardos teismo pirmininko pareigas, Prezidentūra skelbia naują atranką į šią vietą.

Skelbti naują atranką, kai yra vienas pretendentas į atsilaisvinančias pareigas, numato Teismų įstatymas, prezidento dekretu patvirtintas Teisėjų atrankos skelbimo ir organizavimo tvarkos aprašas.

„Sąrašas iš visų teisėjų, įsirašiusių į karjeros siekiančių teisėjų duomenų bazę, taip pat kitų Teismų įstatymo reikalavimus atitinkančių asmenų, bus sudarytas iki 2017 metų gegužės 15 dienos“, – skelbia Nacionalinė teismų administracija.

Asmenų, ketinančių dalyvauti atrankoje, sąrašą sudaro Nacionalinė teismų administracija.

Kaip skelbė BNS, atrankoje į Vilniaus apygardos teismo pirmininkus dalyvavo Teisėjų tarybos narė, Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė Loreta Braždienė.

Dabartinio Vilniaus apygardos teismo vadovo Vytauto Zeliankos kadencija baigiasi po kelių mėnesių.

Pagal Teismų įstatymą, apygardos teismo pirmininką skiria prezidentas Teisėjų tarybos patarimu.

Vilniaus apygardos teismas – vienas iš penkių Lietuvoje veikiančių apygardos teismų. Šiame teisme nagrinėjamos pirmosios instancijos baudžiamosios ir civilinės bylos bei peržiūrimos apeliacine tvarka apylinkių teismuose išnagrinėtos bylos.

Vilniaus apygardos teismas išskirtinėmis teisėmis, pagal galiojančius įstatymus, kaip pirmosios instancijos teismas nagrinėja bylas dėl ginčų, numatytų Lietuvos patentų, Prekių ženklų įstatymuose, taip pat dėl įvaikinimo pagal užsienio piliečių prašymus.

Be to, šis teismas nagrinėja apygardos teismo teritorijoje esančių apylinkių teismų pirmąja instancija išnagrinėtas bylas, kuriose priimti sprendimai, nuosprendžiai, nutartys ar nutarimai apskundžiami apeliacine tvarka.

Apygardos teisme ne tik nagrinėjamos baudžiamosios bei civilinės bylos, bet ir sprendžiami kardomųjų priemonių-suėmimų skyrimo bei pratęsimo klausimai, apygardos teismas vykdo jo teritorijoje veikiančių apylinkių teismų administracinės veiklos priežiūrą, atlieka kai kurias kitas Teismų įstatymu bei kitais normatyviniais aktais jam priskirtas funkcijas.

Vilniaus apygardos teisme dirba daugiau nei 50 teisėjų, beveik tiek pat sekretorių, apie 60 teisėjų padėjėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Atrankos nebuvo. L.Braždienė, tik išreiškė pageidavimą tapti ir norą dalyvauti atrankoje į VAT pirmininko pareigas.

nesuprantu

nesuprantu portretas
kas cia darosi tai ka ar Lietuva ne parlamentine salis o gal mums meluojama o istikruju prezidentine uztat tokia /teisine/ savivale ir kas gali bega is salies
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių