Quantcast

Skandalas įgauna pagreitį: apie J. Gasiūną pasisakė ir E. Vėlyvis

  • Teksto dydis:

Seksualinio priekabiavimo skandalas Vilniaus dailės akademijoje (VDA) vis labiau įgauna pagreitį. Žinomas kino režisierius E. Vėlyvis priekabiavimu kaltinamam Jonui Gasiūnui, kuris jam dėstė, negailėjo griežtų žodžių.

E. Vėlyvis savo feisbuko paskyroje rašė apie J. Gasiūno "liguistai nuožmų terorizmą bendravime".

"Esmė buvo paprasta - arba tu pritampi prie jo, arba ne. Aš buvau iš pastarųjų. Mano konfliktas su juo užsimezgė jau nuo pat pirmo kurso ir periodiškai tęsėsi šešis metus. <...> Aš nebuvau paklusnus, pavyzdingas ir lojalus sistemai studentas. Greičiau priešingai - chuliganavotas snarglius. Bet tai, tikėtina, ir lėmė, kad Gasiūnas laikėsi atokiau nuo manęs, nes paprasčiausiai bijojo prarast paskutinius dantis", - negailėjo kritikos kino režisierius.

E. Vėlyvis užsiminė, kad J. Gasiūnas turėjo nenuginčijamą autoritetą: "Jis nepernešdavo asmenybių, kitokios pasaulėžiūros, ne "tokio" tapybos stiliaus ir, žinoma, gero, stipraus ir taiklaus jumoro. Visi, kurie gebėjo ironiškai replikuoti Gasiūno skiedalus, tapdavo grėsme jo autoritetui". 

Apie skandalą VDA socialiniuose tinkluose pasisako vis daugiau žinomų žmonių. Tarp jų - ir humoristas Haroldas Mackevičius.

"Aukštojo mokslo reforma vyksta, gera proga VDA uždaryti ant visai. Gana alų lakt ir mergas graibyt už mokesčių mokėtojų pinigus", - savo feisbuko paskyroje pasiūlė jis.

H. Mackevičius pasidalino vaizdo įrašu, kaip gimsta menas.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad šią savaitę internetiniame tinklaraštyje pasirodė buvusių VDA studenčių anoniminiai liudijimai apie Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, tapytoją J. Gasiūną. Kelios merginos teigė studijų metais turėjusios intymių santykių su J. Gasiūnu, patyrusios jo žeminimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Numas

Numas portretas
Uzteks vejus rasyti ir liudyti. Nusibodo tas "apzelusiu ranku" keliamas sarsalas.

>

&gt; portretas
O, "vel yvis",tai tas,kuris plikas prie radiatoriaus priekabiavao,ar ne tas?

Kęstas

Kęstas portretas
18-20 metų studentės (net provincialės) yra pajėgios pačios nuspręsti, su kuo sugulti į lovą: "„Tikiuosi, kad visos „#MeToo“ aktyvistės, tikinančios, kad 18-20 metų studentės nėra pajėgios pačios nuspręsti, su kuo sugulti į lovą, karštai remia ministro Verygos draudimą pardavinėti alkoholį jaunesniems, kaip 21 metai asmenims?“ – klausia žurnalistas Audrius Bačiulis. „Gąsdino ar šantažavo? Ne. Mergina aiškiai priešinosi? Ne. Buvo nepilnametė? Ne. Ji bijojo? Dabar sako, kad taip. Gal susidorojimo? Ne. „Prarasti įsivaizduotą viršenybę prieš kitus studentus ir kad gal nebepasakys, kaip ir ką tapyti“.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių