Quantcast

Skaitęs paskaitą Bob Dilanui T.Šaovas atvyksta į Vilnių

Timūras Šaovas – didis rusų autorius bei atlikėjas, nuostabus melodijų kūrėjas ir nepakartojamas poetas, vienintelis jo koncertas, kurio metu bus pristatyta nauja atlikėjo programa „Ir kokia mūza man įkando?“ bei atlikėjo 45 metų jubiliejus, įvyks Vilniuje, gegužės 17 d. 19 val. Lietuvos Rusų dramos teatre.

Apie jį pagarbiai ir su didele atvira simpatija atsiliepia Jurijus Ševčiukas, Borisas Grebenščikovas ir grupė “Splin”, jo paskaitose bardinės dainos tema, kurios buvo dėstomos Ajovos valstijos universitete (JAV) apsilankė Bobas Dilanas (Bob Dylan) ir Lu Rydas (Lou Reed), jo koncertai žavi ypatinga charizma, energija ir nuostabiu humoru, jo negalima pavadinti grynu bardu, iš vienos pusės jo kūryba vienodai artima Aleksandrui Galičiui, Vladimirui Visockiui ir Bulatui Okudžavai, iš kitos pusės jo kūryba artima Seržui Ginzburgui, Žakui Breliui, Šarliui Aznavurui, Markui Almondui ir Bobui Dilanui.

Buvęs gydytojas iš Kabardino-Balkarijos, nogajas pagal tėvą ir čerkesas pagal motiną, o atsižvelgiant į žmonos tautybę (ji gruzinė), jo trijų vaikų gyslomis teka išties „babiloniškas“ kraujo mišinys. Timūras Šaovas, kaip didi asmenybė ir autorius savo kūryboje ir gyvenimo principuose pasiekė išties retų aukštumų kosmopolitizme - jį vienodai šiltai sutinka ir myli JAV ir Kanados auditorijos, Vidurio Azijos ir Turkijos, Izraelio ir Rusijos. Ir, žinoma, Lietuvos auditorija, kuriai T. Šaovas savo laiku koncertavo tiek Vilniuje, tiek Visagine (paskutinis koncertas įvyko prieš 5 metus).

Ir štai Timūras Šaovas vėl atvyksta gastrolių pas mus, ir jis ne vienas, o kartu su savo grupe, į kurios sudėtį įeina gitaristas ir garso operatorius, ir mūsų publikos laukia nepakartojamai šiltas ir energingas koncertas, kupinas meilės ir siurprizų (juk 45 metai sukanka tik kartą gyvenime!).


Šiame straipsnyje: šaovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių