Quantcast

Šimtą socialinių butų perkanti Vilniaus savivaldybė nesulaukia pasiūlymų

Apie 95-100 butų socialiai remtiniems asmenims nuo metų pradžios siekianti įsigyti Vilniaus savivaldybė kol kas nesulaukia pasiūlymų, nes dėl ilgų pirkimo procedūrų nespėja konkuruoti su kitais rinkos dalyviais.

Anot Vilniaus vicemero Gintauto Palucko, atsakingo už socialinius reikalus, problema kyla dėl ilgų viešųjų pirkimų procedūrų, kadangi parengti ir paskelbti konkurso sąlygas, patį konkursą ir sulaukti jo baigties užtrunka mažiausiai pusmetį.

„Bet žmonės pardavinėja kitokiu būdu: yra skelbimų portalai, kur „pakabina“ skelbimą, sutaria dėl kainos ir parduoda. Todėl mes esame labai nepatrauklus pirkėjas, nes kol visos procedūros apsisuka, kol pateikiami siūlymai, kol jie įvertinami, procesas trunka mėnesiais. Tai koks normalus žmogus lauks tuos mėnesius?“, – BNS sakė politikas.

Mes esame labai nepatrauklus pirkėjas.

Anot jo, pirmasis savivaldybės skelbtas pirkimas šiemet nesulaukė nė vieno dalyvio.

„Dabar mes panaikinome, praktiškai, visus apribojimus, perkame netgi nebaigtos statybos butus, tai, galbūt, paskatins nekilnojamojo turto vystytojus vieną kitą butą parduoti. Palikome tik logiškus apribojimus, kad nebūtų būstų koncentracijos vienoje vietoje. Tikimės šįkart, duok Dieve, pavyks nupirkti“, – vylėsi G. Paluckas.

Anot G. Palucko, šiuo metu sumažinus socialinio būsto eilę Vilniuje, joje laukia apie 1100 asmenų arba šeimų.

Pernai savivaldybė jau nupirko 38 butus, šiemet ketinama įsigyti 47 vieno kambario ir 48 dviejų kambarių butus, juose galėtų gyventi apie 200 naujakurių.

Anksčiau skelbta, kad už vieną 1 kambario buto kvadratinį metrą ketinama mokėti iki 1600 eurų, dviejų kambarių bute – iki 1500 eurų už kvadratinį metrą.

Perkami butai turės būti tvarkingi, su visais centralizuotais komunaliniais patogumais, namo energetinė klasė negalės būti žemesnė kaip D, bute privalės būti įrengta pilna vidaus apdaila.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Perka už mūsų pinigus babajams būstus absurdas.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
GRYBĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių