Quantcast

Šiemet Savivaldybės elektroninėmis paslaugomis pasinaudojo dvigubai daugiau gyventojų

  • Teksto dydis:

Šiemet Savivaldybės elektroninėmis paslaugomis jau pasinaudojo dvigubai daugiau gyventojų nei pernai

Vilniaus miesto savivaldybės elektroninėmis paslaugomis 2013 metais jau pasinaudojo daugiau kaip 15 tūkst. gyventojų ir įmonių. Tai yra net 50 proc. daugiau vartotojų nei 2012 m.

Šiuo metu Savivaldybės informacinėmis sistemomis internetu teikiamos 64 paslaugos: 25 skirtos juridiniams subjektams, 39 fiziniams asmenims. Gyventojai aktyviai teikia oficialius raštus, deklaruoja gyvenamąją vietą, kreipiasi dėl įvairių pažymų. Įmonės dažniausiai teikia prašymus dėl leidimų važiuoti didžiagabaritėmis transporto priemonėmis, prekybos viešose vietose, alkoholio ir tabako licencijų, derina reklamos leidimus.

„Vis daugiau gyventojų ir įmonių naudojasi internetu teikiamomis paslaugomis.  Elektroninių paslaugų vartotojai sudaro beveik penktadalį bendro interesantų srauto, todėl gyventojams sudaroma galimybė neišeinant iš namų užsakyti ir gauti paslaugas.

Dėl to mažėja eilės pačioje Savivaldybėje, gerėja aptarnavimo kokybė. Be to, įmonės, pastebėjusios internetu teikiamų paslaugų naudą, atsisako tradicinio prašymų teikimo būdo, taip mažinamos išlaidos ir taupomas laikas“, – sakė Vilniaus vicemeras Jonas Pinskus.

Daugiau nei tūkstantis interesantų įvertino elektroninių paslaugų teikimą ir užsakymo procedūrų patogumą: skalėje nuo 1 iki 10, paslaugų teikimo įvertinimo vidurkis yra 7,5 balo, o užsakymo procedūrų patogumas – 8,5. Siekiama sukurti kaip įmanoma patogesnę vartotojui sistemą, tad gyventojų ir įmonių pasiūlymai paslaugoms tobulinti yra laukiami nuolat.

Vilniaus savivaldybės elektroninių paslaugų sąrašą galima rasti www.vilnius.lt/epaslaugos Paslaugas internetu gali užsakyti registruoti vartotojai, prie www.vilnius.lt svetainės prisijungę per pasirinkto banko elektroninės bankininkystės sistemą ar elektroninės valdžios vartus. Pastabas ir pasiūlymus galima pateikti e. paštu e.miestas@vilnius.lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių