Quantcast

Sena nauja gatvės sporto šaka

Vilnius – sportiškas miestas. Vis daugiau žmonių pradeda aktyviai užsiimti viena ar kita sporto šaka. Kas gali būti geriau už nemokamas treniruotes, darymą to, kas patinka, ir galimybę priklausyti nugalėtojos titulus renkančiai komandai? Įdomu? Prisijunk!

Padeda tapti laisvesniam

Norint tapti laisvu žmogumi, reikia mokėti laisvai judėti – be kliūčių, be jokio suvaržymo. Tai galima pasiekti užsiimant gatvės gimnastika, kaip įsitikinęs aktyviai šiame sporte dalyvaujantis Denis Tomkutonis.

Prieš ketverius metus jis su broliu Deividu Smailiu, pamatę gatvės gimnastika užsiimančių amerikiečių vaizdo įrašą, kibo į darbą. Kaip pasakojo Denis, pradžia lengva nebuvo, bet iškart atsirado noras tuo užsiimti, kelti vietos gatvės gimnastikos lygį ir populiarinti šią sporto šaką savoje šalyje, savame mieste. Taip Vilniuje susibūrė komanda "Project Mayhem", tarptautinėse varžybose ir pasaulio gatvės gimnastikos čempionatuose užimanti prizines vietas. Šiandien ją sudaro devyni žmonės, tiesa, tik vaikinai.

"Merginos vis dar nedrįsta užsiimti šia sporto šaka. Bet būtų malonu sulaukti ir jų", – sakė D.Tomkutonis.

Kas yra ta gatvės gimnastika ir su kuo ji valgoma?

"Tai fizinės jėgos ir ištvermės sportas, kuriame naudojant tik savo kūno svorį atliekami įspūdingi jėgos, ne akrobatiniai, triukai ant skersinio ar lygiagrečių. Mes nedarome salto, kūlversčių, nešokinėjame. Būtent tuo ir skiriamės nuo sportinės gimnastikos", – aiškino 22-ejų gatvės gimnastas Denis.

Pasak vaikino, tai anokia naujiena. Kaip jis sako, visi tie skersiniai kiemuose stovi jau dvidešimt metų, tik ši sporto šaka buvo pamiršta. Tačiau ji po truputį vėl atgaivinama.

Reikia jėgos ir nuoširdumo

2011 m. Rygoje buvo surengtas pirmasis Gatvės gimnastikos pasaulio čempionatas, į kurį organizatoriai, internete pastebėję lietuvių vaizdo klipą, pakvietė dalyvauti ir juos. Denio brolis Deividas tąkart užėmė trečią vietą jėgos rungtyje. Po metų vaikinai Lietuvoje pradėjo organizuoti renginius, varžybas, pasirodymus.

Denis juokaudamas sakė, kad "Project Mayhem" yra atvira, bet kartu ir uždara komanda. Jie tikrai nusiteikę plėstis ir savo gretose laukia šiam sportui neabejingų žmonių. Tačiau norint patekti į komandą tik fizinės jėgos neužtenka, čia svarbų vaidmenį vaidina ir charakterio savybės.

"Esminė jų – nuoširdumas. Taip pat svarbus noras dirbti, treniruotis, mėgti šį sportą ir juo gyventi", – tvirtino D.Tomkutonis.

Su vaikinais susitikome vienos sostinės mokyklų stadione. Tiesa, specialios aikštelės, kurioje galėtų susitikę treniruotis, jie neturi, tiksliau, tokios Vilniuje nėra.

"Treniruojamės maždaug po porą valandų kasdien ar kas antrą dieną, tačiau atskirai, nes neturime mieste šiam sportui tinkančios kokybiškos aikštelės, kur galėtume visi susirinkti", – apgailestavo Denis ir pridūrė neabejojąs, kad turint tokią aikštelę miesto centre atsirastų ir daugiau norinčių užsiimti šiuo sportu.

Vaikinai nemina sporto klubų durų, kaip patys sako, neturi tiek pinigų, kad švaistytų juos klubams.

"Puikiausiai galima sportuoti ir lauke. Na, žiemą viskas kitaip, bet ir tai kai kurie mūsų renkasi sportą lauke", – sakė nuo mažens krepšinį ir tinklinį žaidęs Denis.

Vaikinai mielai rengia bendras nemokamas treniruotes, jei atsiranda norinčių kartu pasportuoti. Čia nėra ir amžiaus cenzo. Tereikia su jais susisiekti. Tai galite padaryti oficialiame jų tinklalapyje gatvesgimnastika.lt arba socialiniame tinkle "Facebook" į paieškos laukelį suvedę komandos pavadinimą "Project Mayhem".



NAUJAUSI KOMENTARAI

keisa

keisa portretas
sena nauja? wtf ka tas reisk?

mergina

mergina portretas
Kaip šAunu!!!Šaunoliai!

Va va

Va va portretas
Tai bent jau kažkoks užsiėmimas, vietoi žolės rūkymo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių