Quantcast

Į V. Kudirkos aikštę – giedoti tautos himno

  • Teksto dydis:

Vilniaus meras Remigijus Šimašius vienu metu su lietuviais visame pasaulyje liepos 6 d., 21 val. „Tautišką giesmę“ giedos sostinės Vinco Kudirkos aikštėje.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius vienu metu su lietuviais visame pasaulyje liepos 6 d., 21 val. „Tautišką giesmę“ giedos sostinės Vinco Kudirkos aikštėje. Bendruomenišką himno giedojimo tradiciją prieš septynerius metus pradėjo TV3 televizija.

Savivaldybėje susitikime su TV3 generaline direktore Laura Blaževičiūte merui  buvo  pristatyta šios gražios iniciatyvos istorija, TV3 organizuojama šių metų Karaliaus Mindaugo karūnavimo šventės programa Vinco Kudirkos aikštėje ir jau antrus metus iš eilės pildomas ne tik visos Lietuvos, bet ir viso pasaulio lietuvių himno giedojimo žemėlapis.

Pernai žemėlapyje lietuviai užregistravo beveik 1000 giedojimo vietų, išsibarsčiusių po visą pasaulį – Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Vokietijoje, Olandijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Graikijoje, JAV, Brazilijoje ir visoje Lietuvoje.

„Kasmet džiaugiuosi Valstybės dieną švęsdamas kartu su vilniečiais Vingio parke ar Vinco Kudirkos aikštėje. Didžiuojamės unikalia pasaulyje ir vienijančia tradicija, o labiausiai – tuo nepaprastu jausmu, kuris apima giedant himną kartu su visais pasaulio lietuviais  – pilietiškumo, pasitikėjimo savo valstybe ir vienybės dvasia,“ – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Lietuviai yra vienintelė tauta, kurios atstovai visame pasaulyje visi vienu metu gieda savo valstybės Lietuvos himną.

„Prieš septynerius metus sukūrėme visus vienijančią tradiciją – nuo tada kasmet liepos 6-ąją kartu giedame „Tautišką giesmę“. Džiugu, kad lietuviai ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje aktyviai, bendruomeniškai palaiko šią idėją. Tai parodo, kad esame vieningi, kaip tauta, kad mums rūpi mūsų tradicijos ir lietuvybės puoselėjimas“, – sako bendrovės „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Pagrindine „Tautiškos giesmės” giedojimo vieta Vilniuje šiemet taps Vinco Kudirkos aikštė. Pirmadienį šventę tiesiogiai transliuos TV3 televizija. Renginį vainikuos 21 val. nuskambėsianti „Tautiška giesmė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių