Quantcast

Šeimų mugę sostinėje išsklaidė lietus

Ne tokios „Šeimų kūrybinės mugės“ tikėjosi vilniečiai, šeštadienio popietę sugužėję į Sereikiškių parką. Vietoje laukto šventinio šurmulio atradusios keletą prekybinių palapinių šeimos gręžėsi namo. Jų žingsnius paspartino prapliupęs lietus.

Nepajuto šventinės nuotaikos

Šventės organizatoriai Vilniaus šeimas kvietė paskutinį vasaros savaitgalį pasitikti kartu, kūrybiškai praleisti popietę ir artėjant rudens darganoms pasisemti daugiau saulėtų emocijų. Rengiamoje „Šeimų kūrybos mugėje“ žadėta demonstruoti amatus, rankdarbius, džiuginti dainomis ir šokiais, rengti kūrybiškiausios šeimos konkursą.

Tačiau šeštadienio popietę lauktosios mugės vaizdas nuvylė didžiąją dalį vilniečių: parko viduryje nykiai pūpsojo keletas prekybinių palapinių, ant kurių prekystalių gulė lino ir medžio dirbiniai bei informaciniai lankstinukai apie šeimos vertybes. Greta tako įsikūrė cukraus vatos ir vaisvandenių prekiautojai.

Vienintelės žadėtos šeimų kūrybiškumą skatinančios vietos - kamputyje įsikūrusi lėlių teatro palapinė, kur vaikai galėjo iš popieriaus pasigaminti lėlę ar pažaisti su skuduriniais žaislais. Greta jos - palapinė, kur mokyta origami - lankstinių iš popieriaus gudrybių. Kiek tolėliau nuo palapinių pūpsojo scena, kur mažas programėles lankytojams pristatė Kūrybiškiausios šeimos konkurse dalyvaujantys gyventojai.

Tačiau dainuojančių ar vaidinančių šeimų klausėsi vos mažytis, po palapine susispietęs mugės lankytojų būrelis. Likusius išbaidė po valandos nuo renginio pradžios parpliupęs lietus.

„Tiek renginys reklamuotas, tikrai su mergaitėmis tikėjomės linksmesnės šventės. Bet jokio šurmulio, ant scenos vykstantis spektaklis nė nesuprasi, kam skirtas: vaikams ar senoms močiutėms. Vienintelė pramoga - mergaitės po lėlę pasigamino. Iš pradžių namo dar neorėjome eiti, vis tiek paskutinės vasaros dienos, norėjosi dar parke pavaikštinėti, bet kai pardėjo lyti - greitai persigalvojome“, - sakė iš parko išeinanti dviejų dukrų mama Inga.

Norėjo paskatinti būti drauge

Kone optimistiškiausiai nusiteikę buvo projektą globojančios Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovai. Šie vylėsi, kad „Šeimų kūrybos mugė“ galėtų tapti tradiciniu renginiu, paskatinančiu šeimas daugiau laiko leisti kartu ir leisti ne bet kaip, o su fantazija. Mat paskaičiuota, kad vidutiniškai tėvai vaikams per dieną skiria vos kelias dešimtis minučių laiko, tad paskatinimo būti drauge iš tiesų reikia.

„Pats didžiausias mugės laimėjimas bus tas, kad daugelis šeimų turės gražią progą pabūti drauge. Vienaip bendraujame namie kiekvieną dieną, susirinkę po darbų: prabėgdami pamojuojame, verdame sriubą, kartu valgom, vaikus vakare paguldom. Visa tai - gerai, bet yra iš tokios šventos dienos, kai gali vaikas pabūti ne tik su tėčiu ir mama, bet ir su seneliais, broliais, sesutėmis. Ypač dabar, kai yra blogesni ekonominiai laikai, tai proga pigiai, bet kūrybiškai laiką leisti kartu“, - sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja ryšiams su visuomene Juventa Mudėnienė.

Tokio pobūdžio mugė Vilniuje organizuojama pirmą kartą. Kiek lėšų skirta renginiui - ministerija kol kas nežino, tačiau tikslius duomenis ketina pateikti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių