Quantcast

Savivaldybėje yra nemažai laisvų butų

Pilaitėje socialinio būsto duris artimiausiu metu pravers dar 80-imt nuomininkų. Iniciavęs skubią socialinio būsto nuomą raktus naujakuriams įteiks Vilniaus meras Vilius Navickas. Miesto vadovas taip pat ragina gyventojus kreiptis į savivaldybę, nes šiuo metu, anot jo, dar yra nemažai laisvų butų.

Pagal savivaldybės patvirtintus sąrašus butais atiteks jaunoms, gausioms šeimoms, našlaičiams, neįgaliems, šeimoms iš bendro sąrašo ir socialinio būsto nuomininkams, turintiems teisę į būsto sąlygų pagerinimą.
    
Taip pat neseniai atsilaisvino 10 papildomų butų, iš kurių iškeldinti anksčiau gyvenę nuomininkai. 78 butams reikia skubaus remonto, kuriam šiuo metu nėra lėšų.
    
„Kai tokia sunki ekonominė padėtis neturime teisės laukti, kol gyventojai suneš dokumentus patys. Juk už tuščius butus turi mokėti Savivaldybė. Todėl  ir mes, ir šeimos, savo namų laukusios dešimtmečius, turi būti suinteresuotos kuo greičiau apsigyventi“, – sakė Vilniaus miesto meras.
  
Šiuo metu Vilniaus miesto savivaldybės atsakingos tarnybos informavo apie butų skyrimą daugiau nei 160 šeimų. Šie asmenys privalėjo skubiai pateikti Savivaldybei pažymas apie šeimyninę padėtį, tačiau to nepadarė. Apie jų šeimos sudėtį, turimą turtą, metines pajamas, darbo, mokymosi vietas, invalidumą Savivaldybės darbuotojai renka išsamią informaciją, todėl šis darbas atima daug laiko.

Iš 161-os eilėse įrašytos šeimos, pretenduojančios į socialinį būstą, kol kas butus gaus 24-ios – likę asmenys jau neturi teisės į socialinį būstą, nes nebeatitinka Vyriausybės keliamų sąlygų.

Savivaldybės Socialinių reikalų departamentas informuoja, kad yra nemažai laisvų butų, kuriuos Savivaldybė suinteresuota kuo greičiau išdalinti tiems asmenims ir šeimoms, kurioms priklauso pagal sudarytus sąrašus.

„Kviečiame asmenis, esančius patvirtintuose sąrašuose, būti iniciatyviems ir kuo skubiau, surinkus reikiamus dokumentus, pristatyti juos į Socialinių reikalų departamentą“, - sako miesto vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių