Quantcast

Savivaldybė taboro moksleiviams samdys privatų vežėją

  • Teksto dydis:

Vilniaus savivaldybė ketina samdyti privatų vežėją, kuris į ugdymo įstaigas pristatytų ir iš jų parvežtų sostinės čigonų tabore gyvenančius mokyklinio amžiaus vaikus.

Taip siekiama geresnio mokyklų lankomumo, sako vicemeras Gintautas Paluckas.

„Esmė yra tai, kad jie tabore būtų kuo mažiau, nes ten aplinka yra ne kokia, jie negali mokytis. Mūsų tikslas, kad jie būtų kuo ilgiau mūsų ugdymo sistemoje - ir formalaus, ir neformalaus“, - BNS sakė vicemeras.

Sprendimus dėl vežėjo, taip pat dėl paslaugos finansavimo tikimasi priimti rugsėjį.

G.Palucko teigimu, šiuo metu vertinama, kiek lėšų reikėtų šiai paslaugai, planai aptariami ir su romų bendruomene. Siekiama nustatyti, kurie vaikai eina į mokyklą, į dienos centrus, kokio papildomo užimtumo jie norėtų - tuomet autobusų grafikai būtų derinami prie vaikų poreikio.

Pirmadienį tabore apsilankę savivaldybės bei Vilniaus miškų urėdijos atstovai aptarė ir romų taboro aplinkos tvarkymo planus - čia ketinama iškirsti krūmus, kurie šiuo metu yra priedanga į taborą atvykstantiems narkomanams.

Šią savaitę savivaldybėje turėtų pradėti veikti ir naujai sudaryta komisija, spręsianti sostinės čigonų bendruomenės problemas - joje dirbs Vilniaus savivaldybės, policijos ir kitų institucijų atstovai.

Savivaldybės duomenimis, į mokyklą rugsėjo 1-ąją turėtų eiti apie 80 taboro vaikų, didžioji jų dalis, apie 60 - į pradines klases.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių