Quantcast

Savivaldybė spręs dėl Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūros likimo

  • Teksto dydis:

Valstybinė kultūros paveldo komisija perspėjo, kad Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra (VSAA) neatlieka tų darbų, kuriems atlikti ji buvo sukurta, ir rekomendavo Vilniaus miesto savivaldybei apsispręsti dėl jos likimo, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Įvertinusi agentūros 2016-2017 metų veiklą kultūros paveldo komisija konstatavo, kad neaptikta duomenų, kaip įgyvendinamas VSAA įstatuose numatytas pagrindinis tikslas – saugoti, stebėti, tvarkyti, konservuoti, restauruoti, atnaujinti pasaulio kultūros paveldo objektą – Vilniaus senamiestį.

Dėl to Valstybinė kultūros paveldo komisija nutarė rekomenduoti savivaldybei įvertinti minėtos agentūros veiklą ir pasiūlė atlikti išsamų tyrimą dėl jos teisinio statuso bei vykdomos veiklos ir spręsti dėl steigėjo keitimo.

VSAA direktoriaus Gedimino Rutkausko teigimu, atliekamus darbus apriboja tiek Vilniaus miesto savivaldybės gaunamos užduotys, tiek darbuotojų kompetencija, tiek finansavimas.

Jis taip pat pabrėžė, kad į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą įrašytam Vilniaus senamiesčiui tvarkyti valstybė pinigų neskiria.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių