Quantcast

Savivaldybė: seniūnijų reforma leis sutaupyti 800 tūkst. litų

Vilniaus savivaldybė tikina, kad seniūnijų reforma leis kasmet sutaupyti po 800 tūkst. litų.

Esą darbuotojų funkcijų ir darbo krūvių perskirstymas neturės jokios įtakos seniūnijose gyventojams teikiamų paslaugų kokybei, visos iki šiol teiktos paslaugos ir toliau bus teikiamos.

Savivaldybės išplatintame pranešime teigiama, kad nuo balandžio 1 dienos seniūnijų darbuotojai tęs darbą seniūnijose, tačiau jų pareigybės bus priskirtos savivaldybės departamentams: 43 vyriausiųjų specialistų pareigybės steigiamos Miesto ūkio ir transporto, Saugaus miesto, Ekonomikos ir investicijų, Aplinkos ir energetikos, Socialinių reikalų ir sveikatos bei E.miesto departamentuose, 21 vyriausiojo specialisto pareigybė steigiama seniūnijose. Iki šiol seniūnijose buvo 84 pareigybės.

Socialinės paramos, socialinių išmokų ar vaiko teisių apsaugos klausimais gyventojai ir toliau galės kreiptis į savivaldybės ar kitų įstaigų darbuotojus, dirbančius seniūnijų patalpose. Šios pareigybės ir iki šiol nebuvo seniūnijų sudėtyje.

Dažniausią seniūnijose teikiamą paslaugą – gyvenamosios vietos deklaravimą galės teikti seniūnas arba vyriausiasis specialistas. Vidutiniškai per darbo dieną seniūnijoje gyvenamąją vietą deklaruoja 5 vilniečiai.

Be to, nemaža dalis seniūnijose teikiamų paslaugų, pavyzdžiui, pažymų išdavimas, yra teikiamos elektroniniu būdu Vilniaus savivaldybės interneto portale vilnius.lt.54 seniūnijų darbuotojams, turintiems aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir tinkamą kvalifikaciją, buvo pasiūlytos darbo vietos departamentuose arba vyriausiojo specialisto pareigos seniūnijose, 7 iš jų atsisakė naujai siūlomų darbo vietų, jiems dar 2-4 mėn. galės būti siūlomos kitos pareigos.

Pasak savivaldybės, lapkritį atliktos reprezentatyvios sostinės gyventojų apklausos duomenimis, 60 proc. vilniečių nežino, ką veikia seniūnijos, 7 iš 10 vilniečių nesinaudoja seniūnijų paslaugomis. Vilniečių apklausa parodė, kad bene vienintelė funkcija, kurią gyventojams pastaraisiais metais teikė seniūnijų darbuotojai, buvo gyvenamosios vietos deklaravimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių