Quantcast

Savanoriai kviečia atrasti prasmingą laisvalaikį

Jauti, kad iš gyvenimo nori daugiau? Ieškai prasmingos laisvalaikio veiklos ir galimybių tobulėti? Ateik, susipažink, atrask! Tokį kvietimą paskleidė PC „Panorama“ vykęs renginys „Savanoriškas jaunimas“.

Čia jaunimo ir su jaunimu dirbančios organizacijos noriai pasakojo apie savo veiklą, savanoriai dalijosi savo patirtimi ir savo pavyzdžiu ragino jaunimą prisijungti, nebijoti iššūkių ir patiems pajusti, kad duodamas kitiems ne mažiau gauni pats. Tiesa, mažesnius prekybos centro lankytojus į mugę pritraukė nemokamos pramogos – stalo futbolo turnyras bei žaidimų kompiuteris XBOX 360 Kinect, tačiau savanorių organizacijų kampeliai taip pat negalėjo skųstis susidomėjusiųjų kiekiu.

Ypač aktyviai domėtasi Vilniaus jaunųjų maltiečių, Kultūros savanorių ir Sporto savanorių sąjungos veikla. Sporto savanoriai dirba įvairiausiuose renginiuose: futbolo ir krepšinio ekipų rungtynėse, irklavimo, plaukimo, bėgimo, golfo, lengvosios atletikos, sambo, Lotynų šokių ir kitų sporto šakų renginiuose. Apie kultūros savanorius visuomenės išgirsta dėl jų organizuojamų žaibiškų sambūrių (flashmobų).

Gruodžio 5-ąją, tarptautinės Savanorių dienos proga, Kultūros savanoriai kviečia į dar vieną sambūrį „Blykst“, kuriuo skelbiama žinutė: „Savanorystė turi būti matoma“. Vilniečiai ir miesto svečiai tądien kviečiami ateiti prie Baltojo tilto ir atsinešti žibintuvėlį. Renginio dalyviai taps „gyvomis raidėmis“ – suformuos žodį „Blykst“. Prieš porą metų inicijuotoje akcijoje dalyvavo apie 100 entuziastų, šiais metais tikimasi suburti 300 savanorių.

Apie maltiečius plačiau išgirsta 2006-aisiais, kai buvo pradėta labdaros akcija „Maltiečių sriuba“. Kam ji skirta pagelbėti, kaip, kodėl, šiandien jau nebereikia ilgai aiškinti – dažnas noriai prisijungia prie paramos vienišiems, seniems ir sunkiai sergantiems žmonėms. Tačiau maltiečių veikla neapsiriboja pagalba senoliams. Jaunosios maltietės Iveta Čirbaitė ir Greta Vaičeliūnaitė mugėje pasakojo, kad organizacijoje kiekvienas gali rasti sau tinkančios ir patinkančios veiklos. 

„Moki įdomiai lankstyti balionus? Puiku. Ateik ir parodyk tai vaikams. Turi skanaus pyrago receptą? Iškepkime jį kartu ir pavaišinkime tuos, kuriems jo trūksta ant stalo. Mėgsti kurti, mokyti? Aplankyk, pabūk su neįgaliu vaiku. Čia gali įgyvendinti pačias įvairiausias savo idėjas“, - „Vilniaus dienai“ kalbėjo merginos. Tai gali būti ir gido darbas senjorų ekskursijai, ir kapinių tvarkymas, ir renginiai vaikų globos namuose, ir „Maisto banko“ akcija, ir mandalų kūrimas su vaikais dienos centruose. O artimiausiu metu ne tik jaunimas, bet ir visi geros valios žmonės kviečiami prisidėti  prie renginio „Maltiečių sriuba 2013“ savo pastangomis ar lėšomis. Didysis paramos koncertas per LRT televiziją įvyks gruodžio 4 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių