Quantcast

Savaitgalį vėl atidaromas dėl legionelių uždarytas baseinas

Lietuvos vaikų ir jaunimo centras (LVJC) savo sveikatingumo komplekso, kuris buvo uždarytas dėl legionelių, duris lankytojams atvers šeštadienį.

Pranešama, kad penktadienį Valstybinė visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba leido atnaujinti LVJC baseinų veiklą.

Vasario 2-ąją visuomenės sveikatos specialistai dėl per didelės legionelių koncentracijos dušinėse laikinai sustabdė LVJC sveikatingumo komplekso - baseino, saunos ir sporto klubo - veiklą.

Vasario 2–7 dienomis LVJC baseinuose buvo atlikti vandentiekio sistemos pertvarkymo darbai. Siekiant LVJC baseinų dušinėse užtikrinti aukštesnę vandens temperatūrą, kurioje legionelės žūsta, vandentiekio sistemoje nutiesti nauji ir atnaujinti seni vamzdynai, o vandens maišytuvai perkelti į dušinių patalpas, kad vandens sumaišymas vyktų kuo arčiau vartotojų čiaupų.

Legionelės sukelia legioneliozę, kuri daliai susirgusiųjų gali baigtis mirtimi. Legionelioze užsikrečiama per kvėpavimo takus įkvepiant legionelėmis užkrėsto vandens aerozolio, kuris susidaro dušuose, sūkurinėse voniose, turkiškose pirtyse, saunose.

Legioneliozę sukeliančios bakterijos aptinkamos įvairios paskirties objektų karšto ir šalto vandens tiekimo sistemose, paprastai vandenyje, kurio temperatūra siekia 20-45 laipsniu šilumos, vamzdžiuose, kuriais silpnai ar visai neteka vanduo, purvinuose ir kiauruose vamzdžiuose ir cisternų paviršiuose, apnašomis padengtuose bei korozijos apimtuose vamzdžiuose, dušuose ir čiaupuose, vandens šildytuvuose ir karšto vandens laikymo talpose.

Dažniausiai legionelioze suserga žmonės, kurių imuninė sistema yra silpna, vyresni, sergantys lėtinėmis kvėpavimo sistemos ligomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių