Quantcast

Saulėtą šeštadienį vilniečiai mėgavosi šiaurietiškuoju ėjimu

  • Teksto dydis:

Vingio parkas šeštadienį tapo šiaurietiškojo ėjimo entuziastų meka. Į masinį šiaurietiškojo ėjimo žygį susirinko apie tris šimtus žygeivių.

Vingio parkas šeštadienį tapo šiaurietiškojo ėjimo entuziastų meka. Į masinį šiaurietiškojo ėjimo žygį susirinko apie tris šimtus žygeivių. Mažesnioji dalis renginio dalyvių pasirinko 5 kilometrų trasą, kuri driekėsi Vingio parko takais, o didžioji dalis žygeivių visgi nusprendė įveikti ilgesnį atstumą ir žygiavo visus 12 kilometrų Žvėryno kryptimi, Geležinio vilko gatve.

Atsižvelgiant į tai, kad žygyje dalyvavo daugybė įvairiausio amžiaus žmonių, buvo galima dar kartą įsitikinti, kad šiaurietiškasis ėjimas yra sportas tinkantis apskritai visiems – vaikams, jaunimui bei vyresnio amžiaus žmonėms. Visi noriai dalyvavo taip pat ir specialiose mankštose tiek prieš žygi, tiek po jo. Prie renginio prisijungė ir Vingio parke tuo metu buvę žmonės, išbandydami šiaurietiškąjį ėjimą tiesiog renginio vietoje.

„Šiandien jau drąsiai galima teigti, kad šiaurietiškasis ėjimas tapo tikrai populiariu sveikatingumo užsiėmimu. Vis daugiau žmonių domisi šio ėjimo naudingumu, dalyvauja šiaurietiškojo ėjimo pamokose. Džiugu ir tai, kad specialiai į sostinėje organizuojamą žygį atvyko šiaurietiškojo ėjimo entuziastai  iš Kauno, Molėtų, Vilkaviškio ir Utenos. Tai rodo, kad visgi svarbu yra ir toliau plėsti šio itin sveikatai naudingo ėjimo mėgėjų gretas“, – pasakojo VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas. 

Jau tradicija tapusį masinį šiaurietiškojo ėjimo žygį kasmet organizuoja Vilniaus visuomenės sveikatos biuras drauge su organizaciniu partneriu „Sveiku miestu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daugiau reiktų propaguoti

Daugiau reiktų propaguoti portretas
šį kiekvienam amžiui prieinamą sportą.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių