Quantcast

Saugumas keliuose: policija mokslo metų pradžiai jau pasiruošusi

Vilniaus apskrities policija jau pasiruošusi pasitikti tūkstančius vaikų, užplūsiančių gatves rugsėjo 2 d. Tradiciškai visą rugsėjį bus vykdoma sustiprinta kelių eismo kontrolė prie mokyklų, o pirmąsias rugsėjo savaites patruliai stebės eismą ties perėjomis, esančiomis prie mokyklų.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Evelina Pagounis pasakojo, kad miesto rajonų policijos pajėgos yra numačiusios daugybę veiksmų, siekiant užtikrinti, kad vaikų kelionė į mokyklą būtų kuo saugesnė.

„Šalčininkų rajono policijos komisariatas organizuos  saugaus eismo akciją „Saugiai į mokyklą – saugiai į namus“. Jos metu bus sustiprinta eismo kontrolė prie vaikų mokymo ir ugdymo įstaigų. Taip pat bus atkreipiamas dėmesys į šalia vaikų mokymo ar ugdymo įstaigų esančias pavojingas pėsčiųjų perėjas“, - kalbėjo E. Pagounis.

Rugsėjį taip pat bus organizuojamos saugaus eismo pamokėlės bendrojo lavinimo mokyklų, ikimokyklinio ugdymo ir profesinio mokymo įstaigų mokiniams bei jų tėvams.

Trakų policijos komisariato pareigūnai jau šiomis dienomis dalyvauja susitikimuose su  mokyklų direktoriais, aptaria   bendrus  veiksmus užtikrinant  vaikų saugumą  keliuose ir  mokymo įstaigų  prieigose. Ypatingas  dėmesys  bus skiriamas pradinėms mokykloms. Kai  kurios iš jų, pvz. Trakų pradinė mokykla, yra prie pat judrių gatvių. Tokiose vietose bus rengiamas  budėjimas  rytinėmis  valandomis ir  po  pamokų. Policijai  talkins policijos rėmėjai, dirbs mobilūs  patrulių būriai, Prevencijos poskyrio pareigūnai.

Švenčionių rajono policijos komisariato specialistai aktyviau kontroliuos vairuotojus, važiuojančius per sankryžas ir pėsčiųjų perėjas. Pareigūnai atidžiau tikrins, ar vairuotojai ir keleiviai segi saugos diržus. Taip pat bus kreipiamas didesnis dėmesys ir į tai, ar vaikai vežami jiems skirtose automobilinėse kėdutėse. Bus rengiami atsitiktiniai mokyklinių, taip pat maršrutinių autobusų, vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų patikrinimai. Policija neužmirš ir kitų eismo dalyvių. Numatomi ir intensyvūs motociklų, mopedų ir dviračių vairuotojų patikrinimai. Pareigūnai žiūrės, ar eismo dalyviai dėvi šalmus, laikosi kitų saugaus eismo reikalavimų.

„Tuo tarpu Vilniaus rajono policija Mokslo metų pradžioje numato patruliuoti prie mokyklų. Pirmokėliai bus perspėjami, policijos pareigūnai jiems primins saugaus eismo pagrindus. Taip pat bus dalinami atšvaitai“, - pažymėjo policijos specialistė.

Greitu laiku bus patvirtintas policijos priemonių  planas, kurio tikslas užtikrinti  vaikų  saugumą  keliuose. Planuojama  skirti  didelį dėmesį  vairuotojų  pareigos  pėstiesiems vykdymo  kontrolei, pavojingo, chuliganiško vairavimo kontrolei, vairuotojų  blaivumo, apsvaigimo nuo narkotinių psichotropinių medžiagų, patikrinimams.

Policija veiksmą miestų gatvėse stebės ne tik per mokslo metų pradžios šventę. Rugsėjo 1 d.  pareigūnai kontroliuos, kaip laikomasi Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo nuostatų. Pagal šiuo metu galiojančią tvarką rugsėjo pirmąją prekiauti alkoholiu yra draudžiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių