Quantcast

Sashos Son(g) euroviziniame biudžete – didelis nulis

„Eurovizijoje“ gegužę Lietuvai atstovausiantis atlikėjas Dima Šavrovas-Sacha Son(g) tiki, kad jausminga balade „Love" pasieks Europos publikos širdį. Vis dėlto atlikėjas neslepia nerimo, kad pasirengimas šiam dainų konkursui vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi.

Paskutinėje spaudos konferencijoje prieš koncertinį turą svečiose šalyse Sacha Son(g) optimistiškai kalbėjo apie būsimą pasirodymą. Dainą jis turėtų atlikti sėdėdamas prie juodo fortepijono. Juokauja, kad nei balerina, nei jo vadybininkas Martynas Tyla iš jo neišlys. Taip pat bus rodomos vaizdo projekcijos – kadrai iš režisierės Inesos Kurklietytės filmo „Varnų ežeras", nuotraukos ir socialiniai šūkiai. „Gerumo diena" įrodė, kad socialinei temai žmonės neabejingi", – argumentavo Sasha Son(g).

Biudžetas - skurdus

M.Tyla kalbėjo apie žemiškus ir ne tokius džiugius dalykus – skurdų biudžetą. „Nežinau, kodėl Kultūros ministerija, kitos institucijos, kurioms turėtų būti svarbus Lietuvos įvaizdis pasaulyje, nepasirūpina net simboline parama. Juk Lietuva „Eurovizijoje" dalyvauja kasmet, tai negi sunku bent 5 tūkst. litų simboliškai išskirti? Su daug žmonių kalbėjome dėl paramos, tačiau susidaro įspūdis, kad visi tyčia manipuliuoja žodžiu „krizė".

Bent šiandien mano nuotaikos – ne kokios", – piktinosi M.Tyla. Pasak jo, optimaliausias koncerto biudžetas būtų 50–150 tūkst. litų.

URM pinigai - LRT

Lietuvos atstovo "Eurovizijoje" finansinius reikalus bando pagerinti Vilniaus savivaldybė, skyrusi 5 tūkst. litų. Dar po 1000 litų žadėjo skirti miesto meras ir vicemerai. Vis tik vakar sąskaitoje buvo ne 10 tūkst. litų, o didelis nulis. Iki šiol koncertui Maskvoje 40 tūkst. litų skyrė Užsienio reikalų ministerija, tačiau šią suma disponuoja LRT.

Kam ir kaip jie bus panaudoti, Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje" vadovas Jonas Vilimas neatskleidė. Privačių rėmėjų gausa atstovas „Eurovizijoje" taip pat negali pasigirti.

Prašys tautiečių paramos

Sacha Son(g) rankų nenuleidžia ir ketina pristatyti dainą užsienyje iškart po Velykų. Pirmas koncertas – balandžio 18 d. Amsterdame, kur pasitreniruoti prieš didžiąją sceną suvažiuos daugiau nei 20 „Eurovizijos" dalyvių.

M.Tyla tikisi, kad „nulinį" biudžetą šiek tiek pagerins 25–27 d. Airijoje vyksiantys Sachos Son(g) koncertai. Mat iškart po jų atlikėjas iš savų lėšų pasirodys Maltoje vyksiančiame festivalyje „Malta Song Festival". Išleistuves iš Lietuvos planuojama surengti gegužės 2-ąją. Tiesa, atlikėjas ketina prašyti tautiečių, gyvenančių užsienyje, lietuvių atstovybių paramos – kad savo balsais padėtų iškopti į „Eurovizijos" finalą.

Viltys - į palaikymo koncertą

Daug vilčių atlikėjas deda į balandžio 13 d. tiesioginį dviejų valandų palaikymo koncertą, kurį tiesiogiai transliuos LTV. Per jį žiūrovai galės siųsti pinigus, taip prisidėdami prie atlikėjo koncerto Maskvoje.

Būtina pabrėžti, kad operatoriai neketina atsisakyti administravimo mokesčio, tad dalis paramos nutekės į jų „lobių skrynią".

Koncerte Sachą Son(g) palaikys buvę „Eurovizijos" atrankų dalyviai – "Skamp", Linas Adomaitis, Ovidijus Vyšniauskas, Daiva Starinskaitė, Vaidas Baumila, sutikę dainuoti be honorarų.


Šiame straipsnyje: EurovizijaSasha SonSasha Song

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių