Quantcast

Santariškių klinikų komanda sulaukė pripažinimo Japonijoje

  • Teksto dydis:

Spalio pabaigoje Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų delegacija dalyvavo 18-toje Tarptautinės telemedicinos ir e. sveikatos asociacijos "ISfTeH" konferencijoje, kuri vyko Japonijos Takamatsu mieste. Į konferenciją atvyko keli šimtai atstovų iš 25 pasaulio šalių, buvo pristatyta virš 50 pranešimų telemedicinos ir e. sveikatos temomis. Santariškių klinikų komanda šioje konferencijoje pristatė 3 pranešimus.

Rolandas Bėrontas, Romualdas Kizlaitis parengė ir pristatė pranešimą „Daugiakalbis asmeninės sveikatos portalas "Vivaport.eu"  – nuotolinio stebėjimo ir savistebėsenos galimybė pacientams“.

Domantas Stundys, Romualdas Kizlaitis, Neringa Karvelytė parengė ir pristatė pranešimą „PrimCareIT – telekonsultacijomis bei nuotoliniu mokymu pagrįstų sistemų taikymas siekiant sumažinti pirminės sveikatos priežiūros specialistų profesinę izoliaciją bei migraciją iš atokių regionų”.

Lina Barzdaitė, Romualdas Kizlaitis, Mindaugas Gaidelionis parengė ir pristatė pranešimą „Nacionalinės klinikinių sprendimų palaikymo sistemos projektas Lietuvoje “.

Iš šių pranešimų net 2 sulaukė aukščiausio konferencijos organizatorių įvertinimo. Pirmasis gavo apdovanojimą Tarptautinio bendradarbiavimo srityje, o trečiasis „Ateities telemedicinos technologijų“ nominacijoje buvo pripažintas geriausiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių