Quantcast

Santariškių automobilių stovėjimo aikštelei – 14 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus Santariškių ligoninių miestelio automobilių stovėjimo aikšteles už 14 mln. eurų statys automobilių prekybos, nekilnojamojo turto plėtros ir energetikos grupės „Modus grupė“ įmonė.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė pasirašiusi koncesijos sutartį su antrine grupės bendrove „Latuna“ - ji pastatys 2 tūkst. 250 vietų daugiaaukštes bei antžemines aikšteles.

„Pasitelkus privatų partnerį, automobilių stovėjimo aikštelių problema Santariškėse bus sprendžiama sistemiškai: bus ne tik užtikrintas reikiamas automobilių stovėjimo vietų skaičius, bet ir tinkama aikštelių priežiūra bei efektyvus jų valdymas“ – pranešime spaudai sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Aikšteles „Latuna“ turės įrengti per 19 mėnesių, o visu koncesijos laikotarpiu –25 metus – ji jas prižiūrės, valdys ir administruos.

Bus ne tik užtikrintas reikiamas automobilių stovėjimo vietų skaičius, bet ir tinkama aikštelių priežiūra bei efektyvus jų valdymas.

Koncesijos konkursui buvo pateikti keturi pasiūlymai, jame dar dalyvavo bendrovės „Kauno tiltai“ specialiai šiam projektui įkurta antrinė įmonė „Transporto infrastruktūra“. Bendrovių „Mano būstas“ bei Ainės Martinkėnaitės-Martyniuk netiesiogiai valdomos „Turovitos“ pasiūlymai buvo atmesti.

„Latunos“ vienintelė akcininkė yra bendrovė „Stova“, kuri priklauso „Modus grupės“ įmonei „Unipark“, teikiančiai automobilių stovėjimo paslaugas - jai priklauso aikštelės šalia Vilniaus ir Kauno oro uostų, taip pat dvi aikštelės sostinės centre. „Modus grupei“ taip pat priklauso bendrovė „Unimodus“, kuri užsiima nekilnojamojo turto valdymo ir plėtros veikla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
nera ko pridurti... eilinis pinigu plovimo budas...

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo sudėsningesnė koncesijos sutaris ( maraznas ) tuo sunkiau rasti kaltų.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių