Quantcast

Sankt Peterburgo dienos Vilniuje įsibėgėja

Šeštą kartą Vilniuje rengiamų Sankt Peterburgo dienų populiarumas neblėsta. „Į vieną spektaklį per dvi valandas parduoti visi 600 bilietų“, - džiūgavo Vilniaus meras Vilius Navickas, priimdamas Sankt Peterburgo vicegubernatorę Alą Jurjevną Manilovą ir miesto delegaciją.

Festivalis prasidėjo trečiadienį

Vilniaus ir Sankt Peterburgo glaudesnė draugystė užsimezgė 2004 m., kai miestų vadovai pasirašė bendradarbiavimo protokolą. Būtent nuo šios sutarties ir prasidėjo kasmetiniu tapęs festivalis „Sankt Peterburgo dienos Vilniuje“. Kasmet iš Rusijos Federacijos kultūros sostine vadinamo miesto į Vilnių kelioms dienoms atkeliauja žymiausi Sankt Peterburgo režisieriai, aktoriai, muzikantai, fotografai, kitų meno sričių atstovai.

Festivalio proga Vilniuje viešinti Sankt Peterburgo vicegubernatorė A.Manilova pabrėžė, kad šių metų programos derinimas su Vilniumi prasidėjęs lygiai prieš metus. Žinodami, jog šiais metais Lietuva mini vardo tūkstantmetį ir dabinas Europos kultūros sostinės titulu, Sankt Peterburgo atstovai norėjo, jog jų programa harmoningai įsilietų į bendrą kultūrinį kontekstą.

Šiemet 7-10 dienomis numatyti du spektakliai, pora fotografijos parodų, spektaklių. Trečiadienį Šv.Kotrynos bažnyčioje praūžė grupės Akvarium muzikantų trio Jazz programa. Rusų dramos teatre vilniečiai jau turėjo galimybę išvysto Formaliojo teatro spektaklį „Tarp šuns ir vilko“, kurį režisavo Andrejus Mogučijus. Taip pat duris atvėrė Valerijaus Plotnikovo fotografijų paroda „Portretai ir veidai“.

Prieš akis – įspūdinga programa

Penktadienį muzikos gerbėjai kviečiami į Šv.Kotrynos bažnyčioje vyksiantį Andrejaus Kondakovo šiuolaikinio džiazo vakarą. Operos ir baleto teatre pristatoma fotografijų paroda „Sankt Peterburgas. Laikmečių dialogas“. Tą patį vakarą teatras-festivalis „Baltijskij dom“ pristato kultinį spektaklį „Palaidokite mane už grindjuostės“, kurį režisavo Igoris Koniajevas bei Pavelas Sarajevas. Būtent į šį spektaklį pardavimui skirti 600 bilietų buvo išgrobstyti per pora valandų nuo prekybos pradžios.

„Mūsų delegacija atsisakė bilietų į šį spektaklį, kad kuo daugiau Lietuvos publikos galėtų jį išvysti“, – oficialaus susitikimo su Vilniaus miesto valdžia juokavo Sankt Peterburgo vicegubernatorė.

Šeštadienį numatytas baigiamasis koncertas „Sankt Peterburgas sveikina Vilnių“.  Jo metu Sankt Peterburgo baleto žvaigždės:  Marijos teatro baleto solistai, tarptautinių konkursų laureatai Anastasija Matvijenko, Denis Matvijenko, Igor Zelenskij, Alina Somova, Maksim Ziuzin, Leonid Sarafanov, ir kiti Operos ir baleto teatre atliks populiarias choreografines kompozicijas iš A.Chačaturiano, A.Adano ir L.Minkaus baletų, taip pat pagal P.Čaikovskio, F.Šopeno, S.Rachmaninovo, K.Sen Sanso ir kitų kompozitorių muzikinius kūrinius.

 


Šiame straipsnyje: Sankt Peterburgo dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių