Quantcast

SAM prašo Vilniaus savivaldybės atiduoti jai miesto klinikinę ligoninę

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) dar kartą kreipėsi į sostinės savivaldybę, prašydama peržiūrėti Antakalnio rajone esančių ligoninių reorganizavimo planus ir apsvarstyti Vilniaus miesto klinikinės ligoninės perdavimą ministerijai.

Tai sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pranešė per susitikimą su šios ligoninės Gydymo tarybos bei profesinių sąjungų atstovais.

Sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio teigimu, reikėtų pasinaudoti Kauno miesto patirtimi, kai ligoninių pavaldumo klausimas buvo išspręstas racionaliai.

"Vilniaus atvejis turėtų būti dar paprastesnis, nes duomenys rodo, kad tik sujungus Antakalnio rajone esančias ligonines į vieną kompleksą, būtų išspręstas terapinių ir gerontopsichiatrinių lovų trūkumas Vilniaus regione", – sakė ministras.

Anot SAM pranešimo, medikai pritarė ministro pasiūlymui. Jų teigimu, gydymo įstaiga neturėtų būti paaukota komerciniams interesams, todėl ji turėtų būti perduota ministerijos pavaldumui.

Spalio viduryje dienraštis "Lietuvos žinios" pranešė, kad sostinės valdžia brandina sumanymą sujungti Vilniaus miesto klinikinę ligoninę ir Vilniaus miesto psichikos sveikatos centrą. Opozicija svarstė, kad siūlymas jungti įstaigas gali būti susijęs su Vasaros gatvėje esančia teritorija, o pačių įstaigų vadovai teigia negaunantys jokios informacijos apie galimą pertvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių