Quantcast

S. Skvernelis neketina LEU rūmų perleisti į Vilniaus valdžios rankas

Premjeras Saulius Skvernelis žada, kad Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) centriniai rūmai ir toliau liks naudojami švietimo reikmėms.

Komentuodamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos kreipimąsi į Vyriausybę prašant perduoti LEU centrinius rūmus į savivaldybės rankas, S. Skvernelis, viena vertus, kaltino miesto savivaldybę, kad ši neturi fantazijos remontuojant mokyklas, kita vertus, tikino, kad Vilniaus miesto tarybos pretenzijos į LEU pastatus yra nepagrįstos.

„Na iš tiesų keistos rezoliucijos, fantazijos tikrai tai miesto savivaldybei trūksta“, - Vyriausybės valandoje Vilniaus miesto savivaldybės tarybos kreipimąsi komentavo premjeras.

Na iš tiesų keistos rezoliucijos, fantazijos tikrai tai miesto savivaldybei trūksta.

„Kadangi trūkstant fantazijos nesusitvarkė su mokyklų remontu, įleidome vieną mokyklą („Genio“ progimnaziją - ELTA) geranoriškai, kad vaikai nebūtų statybų aikštelėje, o galėtų palaukti, kol atsiras fantazija ir baigsis renovacijos darbai. Tai nereiškia, kad geranoriškai įleidus ir ištiesus pagalbos ranką dabar galima įkišus pirštą bandyti praryti visą pastatą ir tada jį nugriauti ir kažkur panaudoti. Tikrai taip nebus. Viskas, kas susiję su šiuo turtu, turi likti švietimui, ir tai bus užtikrinta“, - garantavo S. Skvernelis.

Vilniuje esančios „Genio“ progimnazijos moksleiviai dėl joje vykstančio remonto šiuo metu laikinai perkelti į LEU patalpas.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba trečiadienį bendru sutarimu nusprendė kreiptis į Vyriausybę dėl LEU centrinių rūmų perdavimo į savivaldybės rankas.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Vytautas Mitalas, pateikęs rezoliuciją dėl LEU rūmų perdavimo savivaldybei, teigia, kad sostinė negali pasigirti erdvių gausa švietimui Vilniuje, todėl jei Vyriausybė neturi „fantazijos, kaip panaudoti LEU centrinius rūmus“, juos reikėtų perduoti miesto savivaldybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zose

Zose portretas
Daba Mortos ir Broilerio maitintojai klyks, koks Skvernelis bloooogas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių