Quantcast

Ministerija: kvietime į ES Vilniaus susitikimą A. Lukašenkos pavardės nėra

  • Teksto dydis:

Baltarusijai skirtame kvietime į Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje nėra įrašyta Europos Sąjungos (ES) "juodajame sąraše" esančio prezidento Aleksandro Lukašenkos pavardė, BNS patvirtino Lietuvos diplomatai.

"Kvietimai yra skirti valstybei, o ne konkrečiam pareigūnui", - informavo Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos Visuomenės informavimo skyrius, BNS paklausus, ar A.Lukašenka yra kviečiamas į susitikimą.

Vienodus kvietimus Armėnijos, Azerbaidžano, Baltarusijos, Gruzijos, Moldovos ir Ukrainos ambasadoriams antradienį perdavė Lietuvos užsienio reikalų viceministras Andrius Krivas.

Laiškus pasirašė prezidentė Dalia Grybauskaitė, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Hermanas Van Rompuy (Hermanas Van Rompėjus) ir Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso (Žozė Manuelis Barozas).

Vilniaus viršūnių susitikime lapkričio 28-29 dieną tikimasi pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Ukraina bei parafuoti analogiškas sutartis su Moldova ir Gruzija.

Baltarusijos prezidentui ir dar keliems šimtams režimo pareigūnų yra uždrausta atvykti į ES dėl represijų prieš opoziciją ir žmogaus teisių pažeidimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
baikim stengtis perauklėti kažkokius totalitarizmo stabus. baikime jiems linkčioti, nes jie progai pasitaikius taip įkąs (pvz.,rusijos pavyzdys), kad dar ilgai žiopčiosime
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių