Quantcast

M. K. Čiurlionio menų mokykloje – praktiška evakuacijos pamoka

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio rytą pasigirdus pavojaus signalui Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos patalpas skubiai paliko daugiau kaip 500 žmonių – mokiniai ir mokyklos personalas, atvyko ugniagesių gelbėtojų ir medikų ekipažai.

Parodomųjų pratybų metu inscenizuota mokyklos evakuacija gaisro atveju. Taip siekiama atkreipti mokyklų bendruomenių dėmesį į civilinės ir priešgaisrinės saugos švietimo įstaigose svarbą, paskatinti jų dalyvavimą kitose savisaugos veiklose.

Pratybų Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje dalyvius stebėjusi švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė pažymi, kad būtina nuolat atnaujinti reagavimo įgūdžius ekstremalių situacijų mokyklose metu. „Tai parodė sausio mėnesį Jono Basanavičiaus progimnazijoje kilęs gaisras. Kilus pavojui, mokyklų bendruomenės turi greitai reaguoti, jų veiksmai turi būti suderinti, nuoseklūs. Natūralu, kad ilgą laiką nesusiduriant su ekstremaliomis situacijomis, pasimiršta, kaip geriausia ir saugiausia jų metu elgtis. Todėl būtina reguliariai organizuoti civilinės saugos pratybas“, - teigia švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė.

Parodomųjų pratybų metu švietimo įstaigų bendruomenės gali išmokti praktiškai veikti gresiant ar susidarius ekstremaliosioms situacijoms. Tokias civilinės saugos pratybas mokyklos privalo organizuoti kasmet. „Būtina tokius mokymus organizuoti ir žiemą, numatant, kokiose patalpose glausis evakuoti žmonės. Personalas ir mokiniai turi žinoti, kur jiems eiti, jie turi jaustis ir būti saugūs. Dėkoju menų mokyklos auklėtiniams - jūs pademonstravote, kad mokate elgtis pavojaus atveju“, - sako ministrė.

Civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybų organizavimą bendrojo ugdymo mokyklose ir profesinio mokymo įstaigose skatina Švietimo ir mokslo bei Vidaus reikalų ministerijos. Metodinę pagalbą pratybų ir mokymų organizavimo srityse, esant poreikiui, teikia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, apskričių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir savivaldybių darbuotojai, atsakingi už civilinę saugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių