Quantcast

Rugsėjo 1-ąją sostinės moksleivius sveikins ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai

  • Teksto dydis:

Mokslo ir žinių dieną – rugsėjo 1-ąją – „Lietuvos ryto“ krepšinio klubas, Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos ir Vilniaus miesto savivaldybė visoje sostinėje drauge įgyvendins socialinę akciją. Ja organizatoriai sieks atkreipti dėmesį į kiekvienais mokslo metais aktualią problemą – mokinių saugumą gatvėse.

Pagrindiniu akcijos akcentu taps prie devynių sostinės mokyklų į rugsėjo 1-osios šventę atvykstančius mokinius pasitiksiantys „Lietuvos ryto“ krepšininkai. Jie prisijungs prie šalia mokyklų esančių pėsčiųjų perėjų budinčių policijos patrulių. Krepšininkai, ragindami moksleivius būti atidiems gatvėse, dalins krepšinio klubo atributiką bei atšvaitus, kad mokiniai gatvėje būtų visuomet matomi.

„Prasidedant rugsėjui grįžtame į šiek tiek greitesnį gyvenimo ritmą. Tas skubėjimas kartais tampa nelabai geru pavyzdžiu mūsų vaikams, kurie ir patys pradeda lėkti: keliaudami į mokyklą bėga per perėjas, ne visuomet atidžiai apsidairo ir įvertina situaciją gatvėje. Todėl džiugu, kad šiandien su „Lietuvos ryto“ krepšininkais ir Lietuvos automobilių kelių direkcija mokslo metų pradžią minintiems mokiniams galime priminti, kad gatvės nėra ta vieta, kur reikėtų skubėti. Čia turime būti atidūs ir dėmesingi“, — sakė sostinės vicemeras Valdas Benkunskas.

Mokinius prie švietimo įstaigų sveikins šie klubo krepšininkai, šiuo metu jau liejantys prakaitą „Lietuvos ryto“ treniruočių stovykloje:  Rokas Giedraitis, Gediminas Orelik, Marius Runkauskas, Adas Juškevičius, Julius Jucikas, Mindaugas Lukauskis ir Kšyštof Lavrinovič.

„Pats auginu vaikus ir puikiai suprantu, kokia atsakomybė už juos tenka mums, suaugusiems. Po atostogų Vilnius rugsėjį pradeda gyventi labai greitu ritmu, eismas gatvėse tampa labai intensyvus, o į miestą grįžę žmonės ne visada spėja prie to prisitaikyti. Šia akcija norime priminti visiems - ir vairuotojams, ir pėstiesiems – kaip yra svarbu laikytis taisyklių. Svarbiausia - saugotis ir saugoti vieni kitus“, – sakė vienas akcijos dalyvių krepšininkas Kšyštof Lavrinovič.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos direktoriaus pavaduotojas, laikinai einantis direktoriaus pareigas, Egidijus Skrodenis pastebi, kad saugaus eismo užtikrinimas - tai kiekvieno iš mūsų pareiga.

„Neviršyti greičio, nevažiuoti neblaiviam, būti atidiems kitų atžvilgiu, gerbti einančius pėsčiomis, važiuojančius dviračiais – labai svarbūs eismo saugumui dalykai. Lietuvos automobilių kelių direkcijos prioritetas - saugus eismas.

Ieškome įvairių formų, kaip atkreipti eismo dalyvių į saugų eismą. Manome, kad su krepšinio klubu „Lietuvos rytas“ vykdytas bendras projektas „Žaisk pagal taisykles“ buvo sėkmingas. Šio projekto metu klubo krepšininkai tapo tiesiog saugaus eismo ambasadoriais. Džiugu, kad net akcijai pasibaigus, sportininkai suranda laiko visuomeninės veiklos vykdymui ir prisideda prie saugaus eismo keliuose“, – kalbėjo Egidijus Skrodenis.

Krepšininkus vilniečiai sutiks prie šių devynių sostinės mokyklų: Vilniaus Gabijos gimnazijos, Vilniaus Abraomo Kulviečio vid. mokyklos (būsima gimnazija), Vilniaus Žygimanto Augusto pagr. mokyklos, Vilniaus Mikalojaus Daukšos vid. mokyklos (būsimas Vilniaus Inžinerijos licėjus), Vilniaus Antakalnio progimnazijos, Vilniaus Jono Pauliaus II progimnazijos, Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijos, Vilniaus Aleksandro Puškino vid. mokyklos (būsima pagrindinė mokykla), Vilniaus karaliaus Mindaugo pagr. mokyklos.

Švietimo įstaigos pasirinktos atsižvelgiant į mokinių skaičių, eismo intensyvumą gatvėse ir gatvių problematiškumą. Jos išsidėstę per visą Vilniaus miestą – akcija apims Pašilaičių, Šeškinės, Fabijoniškių, Justiniškių, Antakalnio ir Naujamiesčio rajonus.


Šiame straipsnyje: mokyklaRugsėjo 1mokslo metai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių