Quantcast

Rugsėjį turėtų nebelikti spūsčių Vilniaus Geležinio Vilko gatvėje

Iki rugsėjo planuojama atlikti didžiąją dalį Vilniaus Geležinio Vilko gatvės, esančios tarp Vingio parko ir „Verslo trikampio“, rekonstrukcijos darbų. Rugsėjį gatvėje nebebus ribojamas eismas, ir bus atidarytos visos keturios eismo juostos, teigia Vilniaus savivaldybės infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojas Linas Bartusevičius.

„Iki rugsėjo mėnesio visų darbų tikrai nesuspėsime įvykdyti, bet nebus ribojimas eismas, bus atidarytos visos keturios eismo juostos – tokią galimybę numatome. Ir stengsimės spėti iki rugsėjo mėnesio pradžios“, – LRT radijui sako L. Bartusevičius.

Anot jo, lig šiol darbai buvo organizuojami taip, kad iki rugsėjo būtų atlikta viskas, kas būtina, ribojant eismą Geležinio Vilko gatvėje. Toliau darbai vyks A. Goštauto gatvėje ir ant statomos estakados, sujungsiančios Geležinio Vilko gatvę su biurų bei administracinių patalpų kompleksų zona „Verslo trikampis“.

Vilniaus savivaldybės infrastruktūros skyriaus vedėjo pavaduotojo teigimu, jei bus daugiau gatvės rekonstrukcijos darbų, šie bus atliekami naktimis.

„Tiesą sakant, ir iki šiol būdavo dirbama naktimis. Būdavo ir tokių atvejų, kada eismą teko uždaryti būtent dėl darbų specifikos. O darbai buvo ne kartą vykdomi naktį. Jei prireiks, vėl imsimės tokios praktikos“, – teigia L. Bartusevičius.

Jis tikina, kad Geležinio Vilko gatvėje eismas bus galimas ne tik automobilių vairuotojams – bus įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai.

Pasak L. Bartusevičiaus, visus darbus planuojama įvykdyti iki šių metų galo. Kitais metais žadama atlikti tik teritorijos apželdinimo ir sutvarkymo darbus.

Geležinio Vilko gatvės dalies rekonstrukcija pradėta 2012 m. birželį. Jos metu ruošiamasi sutvarkyti 1,1 km ilgio gatvės atkarpą, esančią tarp A. Goštauto ir Pietario gatvių, ir pastatyti 0,6 km ilgio viaduką.

Rekonstrukciją už  31,2 mln. Lt įsipareigojo atlikti Lietuvos įmonė „Kauno keliai“ ir Latvijos bendrovė „Latvijas tilti“. Viaduko per Geležinio Vilko g.  į A. Goštauto gatvę statyboms skirta 13,531 mln. Lt, gatvių tvarkymui – 9,591 mln. Lt, inžinieriniams tinklams – 8, 107 mln. Lt.

Projektas iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos (17,525 mln. Lt) bei savivaldybės ir valstybės biudžeto (13,705 mln. Lt) lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių