Quantcast

Riešėje dviem šūviais nušautas vyras (papildyta)

Penktadienio rytą, apie 9.20 val. Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnams buvo pranešta apie Riešėje rastą automobilį ir jame esantį dviem šūviais į galvą sužeistą vyrą.

Bronzinės spalvos, 2006 m. pagamintas automobilis „Rande Rover“ nuo kelio buvo nuvažiavęs apie 30 metrų. Jo variklis buvo užvestas. Vairuotojas rastas sukniubęs prie vairo.

Kai atvyko greitosios pagalbos medikai, vyras dar buvo gyvas, tačiau vežamas į ligoninę mirė.

Nusikaltimas įvykdytas pačiame Riešės pakraštyje, judrų Molėtų plentą nuo tos vietos, kur rastas automobilis skiria tik keliasdešimt metrų. Visai šalia, už nedidelių krūmų stovi gyvenamieji namai.

Išperkamosios nuomos būdu pirktas visureigis priklauso vienam bankui. Automobiliu naudojosi Latvijos pilietis Aleksėjui Moskalovs (gim. 1958 m.). Kad nužudytasis ne Lietuvos pilietis, portalui patvirtino ir Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis.

Pareigūno teigimu, vyras buvo registruotas Vilniuje.

Įvykio vietoje suvažiavusios gausios policijos pajėgos visaip bandė susisiekti su nužudytojo žmona ir vaikais, skambinta net jo pusseserei. Galiausiai, jiems pavyko surasti vyrą pažinojusius žmonės, kurie patvirtino, kad nužudytas būtent A.Moskalovs.

Pareigūnai neturi duomenų, kad nužudytasis būtų susijęs su nusikalstamu pasauliu. Jis užsiėmė įvairiu verslu, tačiau pagrindinė veiklos sritis buvo prekyba nekilonojamuoju turtu.

Pirminiais duomenimis dvi kulkos vyrui į galvą paleistos iš nugaros, todėl, manoma, kad žudikas galėjo sėdėti ant galinės automobilio sėdynės. Tikėti šia versija verčia ir tas faktas, kad automobilio langų stikluose nėra kulkų žymių.

"Bet tiriamos ir kitos versijos", - sakė pareigūnas.

Įvažiavus į Riešę, keliai išsiskiria į dvi puses, „Rande Rover“ rastas dešinėje kelio pusėje, įvažiavęs į avižų lauką. Manoma, kad sužeistas vyras, dar bandė važiuoti, tačiau neteko sąmonės arba nesuvaldė automobilio.

Vilniaus rajono policijos komisariato kriminalistai bet į pagalbą atskubėję Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos pareigūnai, įkalčių ieškojo abiejose kelio atkarpose.

Į kairę pusę sukančiame kelyje, jie rado kažkieno numestą kastuvą. Ar jis kažkaip susijęs su žmogžudyste, aiškinamasi. Krūmuose buvo aptiktas kriminalistus sudominęs daiktas. Jis buvo duotas pauostyti tarnybiniui šuniui, tačiau šis greitai pareigūnus išvedė atgal į kelią, o netrukus pėdsakai dingo.

Spėjama, kad nusikaltėlis ar nusikaltėliai persėdo į kitą automobilį ir juo nuvažiavo.

Iš kokio ginklo šauta į nužudytąjį, pareigūnai kol kas pasakyti negali. Nusikaltimo vietoje ginklas nerastas. Su metalo detektoriumi buvo ieškota kulkų ar šovinio tūtelių, tačiau, sprendžiant iš to, kad viena eksperčių skambino į ligoninę ir prašė, kuo greičiau išimti kulką žuvusiajam iš galvos, paieškos buvo bevaisės.

Pareigūnai taip pat apklausė vietos gyventojus. Viena moteris tikino, įtartiną garsą išgirdusi apie 9 val., tačiau nekreipusi į tai dėmesio. Manoma, kad būtent tokiu laiku buvo šauta į vyrą. Apie 9 metus Riešėje gyvenantis vyras, A.Moskolovs automobilį Riešėje teigė matęs pirmą kartą.

Greičiausiai, jis čia specialiai atvyko su kažkuo susitikti.

„Nusikaltimas labai įžūlus, įvykdytas rajone, kurį galima pavadinti prestižiniu, šviesiu paros metu, visai šalia gyvenamųjų namų“, - kalbėjo J.Kuzmickis.

Dėl nužudymo Vilniaus apskrities VPK pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Nužudymų Vilniaus apskrityje sumažėjo

Per septynis šių metų mėnesius Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) teritorijoje buvo užregistruoti 33 nužudymai (pernai per tą patį laikotarpį 47).

 Vilniuje įvykdyta 13 (pernai 30), Elektrėnuose - 2 (pernai 0), Šalčininkų rajone - 4 (pernai 3), Trakų rajone - 7 (pernai 4), Ukmergės rajone - 4 (pernai 1), Vilniaus rajone - 3 (pernai 6) žmogžudystės.

Nei vienas žmogus nenužudytas Širvintų ir Švenčionių rajonuose. Beje, pernai Širvintų rajone taip pat neįvykdyta nei viena žmogžudystė, Švenčionių rajone buvo registruotos trys.

Vilniaus apskrities VPK duomenimis, rugpjūčio mėnesį Vilniaus apskrityje įvykdytos trys žmogžudystės (penktadieninė - ketvirta), Vilniaus mieste - dvi.

Rugpjūčio 10 d., apie 14.00 val., Šalčininkų rajone, netoli Šalčininkų kaimo esančiuose krūmuose policijos pareigūnai rado jau pradėjusio irti 33 metų vietos gyventojo lavoną.

Vyras buvo ieškomas kaip dingęs be žinios. Jo žmonos teigimu, rugpjūčio 5-ąją sutuoktinis išėjo į darbo biržą ir namo nebegrįžo.

Ant nužudytojo kūno ekspertai surado daugybę durtinių - pjautinių žaizdų. Žudikai taikėsi tik į kaklą ir nugarą. Nustatyta, kad vyrui taip pat buvo sulaužyti šonkauliai, visas kūnas nusėtas kraujosrūvomis.

Dėl šio nužudymo rugpjūčio 11-osios pavakarę buvo sulaikytas ir į areštinę uždarytas nužudytojo bendraamžis V.S., kitą rytą policijos pareigūnai sulaikė ir 34 metų B.D. Abu įtariamieji policijai gerai žinomi, anksčiau teisti.

Rugpjūčio 19-osios vakarą, apie 22.45 val., Šalčininkų rajone, netoli Stakų kaimo esančiame vienkiemyje, prie šulinio buvo rastas 80-metės sodybos šeimininkės lavonas su kūno ir galvos sužalojimais.

Rugpjūčio 20 d., apie 3.15 val. Trakų rajone, Lentvaryje, Pakalnės gatvėje esančiame bute rastas su pjautine kaklo ir dviem durtinėm žaizdom 72 metų vyro lavonas.

Rugpjūčio 24 d., 0.24 val. gautas pranešimas, kad į Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės priimamąjame mirė iš Šaltkalvių gatvės atvežtas peiliu į kojos arteriją ir į pilvą sužalotas 32 metų A.B.

Iš to paties buto atvežtas 35 metų J.M. dėl kairės šlaunies durtinės žaizdos buvo paguldytas į 1-ąjį reanimacijos skyrių. Įtarius nužudymu ir sužalojimu sulaikytas nukentėjusiųjų draugas - 27 metų R.J.


Šiame straipsnyje: Riešėšūviainušovė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių