Quantcast

Riaušių dalyviai vesdinami į teismą

Šeštadienį ir sekmadienį sostinės teisėjai sprendė, suimti ar paleisti į laisvę riaušėse prie Seimo dalyvavusius jaunuolius. Chuliganizmu įtariamiems dalyviams teismas skyrė nuo 10 iki 20 parų arešto.

Gresia iki 6 m. nelaisvės

Sekmadienį Vilniaus miesto 2-ojo apylinkės teisme dirbo net septyni teisėjai. Baigiantis 48 valandų sulaikymo terminui skubėta kuo griečiau nuspręsti, kaip toliau elgtis su 20 riaušėse prie Seimo dalyvavusių asmenų. Daugumai jų teismas nusprendė paręsti areštą nuo 10 iki 20 dienų. Trūkstant chuliganizmo įrodymų, vos keli jaunuoliai iš teismo salės paleisti namo. Kiti su antrankiais išvesdinti į areštinę.

Iš viso penktadienį prie Seimo buvo sulaikyta apie pusantro šimto agresyviai besielgusių asmenų. Už grotų atsidūrė 32 žmonės, sulaikyti parai ar dviems. Seimo puolimo organizatoriams ir aršiausiems dalyviams gali grėsti iki 6 metų nelaisvės.

Vilniaus 2-ajame apylinkės teismo koridoriuose būriavosi sulaikytųjų artimieji. Šie tikina iki šeštadienio paryčių nežinoję, kur dingę jų sūnūs, vyrai, artimi giminės. Daugumai jų apie riaušininkų sulaikymą niekas nesiteikė pranešti. Teko patiems skambinėti per policijos komisariatus ir rankiotis po trupinį informacijos. Dauguma giminaičių nė nežino, kuo konkrečiai įtariami jų artimieji. Jiems prokurorai tepranešė, kad jaunuoliai sulaikyti už dalyvavimą riaušėse.  

Jaunuoliai buvo tyčia sukurstyti

Paskutinysis chuliganizmu įtartas 18 metų vaikinas vardu Aleksandras iš teismo salės išėjo šiandien apie 14 val. Jo už teismo salės durų laukė ašarojanti mama Ina. Bemiegių naktų iškankinta moteris nebuvo linkusi teisinti sūnaus, tačiau jos nuomone, didžiausią atsakomybę už riaušes turėtų priimti jų organizatoriai.

„Labiausiai kalti suaugę žmonės, organizavę riaušes. Jie sukurstė jaunuolius, kuriems agresyvus elgesys prie Seimo buvo kaip cirkas“, - tikino Aleksandro mama.

Aleksandras yra vienas iš nedaugelio, šiandien paleistas namo. Trūkstant įrodymų teismas nusprendė atmesti prokuroro prašymą ir vaikino ilgesniam laikui nesulaikyti. Jo mama įsitikinusi, kad dvi paras areštinėje praleidęs sūnus suprato blogai pasielgęs.

„Tokio sūnaus veido dar nemačiau“, - tvirtino Ina.   

Penktadienį per riaušes sužeista keliolika žmonių, tarp jų – keturi policininkai. Skaičiuojama, jog prie Seimo siautėję riaušininkai padarė nuostolių už maždaug 2 mln. Lt.

Plačiau apie tai skaitykite dienraštyje


Šiame straipsnyje: riaušėsteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių