Quantcast

Iš restorano vagišiai išsinešė stalą

Penkis kartus anksčiau už vagystes teistas 30-metis Vladimiras Sergejevas už iš Vilniaus kavinės pavogtą stalą atsisveikins su laisve 2 metams ir 1 mėnesiui, kartu su juo buvęs 25 metų Vladimiras Korialinas šįkart atsipirko tik 520 litų bauda.

Tokias bausmes vagišiams skyrė Vilniaus 1-osios apylinkės teismas už iš viešbučio „Reval Hotel Lietuva“ išsineštą aliumininį stalą.

Viešbučio restorano nuosavybe abu vyrai susigundė šių metų rugpjūčio 18 d.
Jų pačių teigimu, apie 16.30 val. jie vaikščiojo Konstitucijos prospektu palei upę ir galvojo kur gauti pinigų narkotikams.

Vyrukai nusprendė, kad reikia kažką pavogti. Netrukus proga pasitaikė - einant pro viešbutį „Reval Hotel Lietuva“, jie išvydo tuščią restorano terasą ir neprirakintą stalą, kuris ir tapo jų grobiu.

Paėmę, 1000 litų vertės stalą, jie patraukė link Nacionalinės meno galerijos ir grobį paslėpė krūmuose.

Kai po 30 min. grįžo prie pavogto turto, abu sulaikė restorano apsaugos darbuotojai.

Pasirodo, restorano administratorius pamatė, kaip kažkokie asmenys nusinešė stalą, apie tai informavo apsaugininkus, o šie išėję pasižvalgyti, pastebėjo iš krūmų resotorano nuosavybę traukiančius vagišius.

V.Sergejevas anksčiau yra teistas Visagino teismo. Paskutinę bausmę jis atliko Alytaus pataisos namuose, kuriuose kali ne kartą teisti asmenys, tačiau šių metų kovą Alytaus rajono apylinkės teismas iš įkalinimo vietos išleido anksčiau laiko.

Išėjęs iš pataisos namų, V.Sergejevas atvyko į Vilnių ir vėl apsivogė.

Už pavogtą stalą Vilniaus 1-asis apylinkės teismas jam skyrė tik 4 mėnesius nelaisvės, tačiau subendrinus anksčiau neatliktą bausmę (1 metai ir 11 mėnesių), V.Sergejevas nuteistas kalėti 2 metus ir 1 mėnesį.

V.Korialinui teismas skyrė 520 litų baudą, tačiau kadangi po vagystės jis buvo sulaikytas dviem parom, baudos jam mokėti nereikės - teismo nuomone, jis ją jau atliko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių