Quantcast

Reikalas pajudėjo: pamažu bus iškraustomas Lukiškių kalėjimas

  • Teksto dydis:

Teismo nuosprendžio laukiantys suimti asmenys nuo rudens galės kalėti ne tik keturiuose tardymo izoliatoriuose, bet ir pataisos namuose.

Tai numatantį įsakymą pasirašė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Perkėlus suimtuosius į kitas laisvės atėmimo įstaigas pagerės ir suimtųjų gyvenimo sąlygos, bus užtikrintos svarbiausios žmogaus teisės. Iki šiol daugiausia nuteistųjų skundų tiek nacionaliniai teismai, tiek Europos Žmogaus Teisių Teismas gaudavo būtent dėl jų kalinimo sąlygų Lukiškėse ir Šiaulių tardymo izoliatoriuje“, – pranešime teigia E. Jankevičius.

Įsakyme taip pat numatyta, kad teismo skirtą kalėjimo režimo bausmę bus galima atlikti visose laisvės atėmimo įstaigose.

Iki šiol tokios rūšies bausmę buvo galima atlikti tik Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime.

Ministerija pažymi, kad šiais pokyčiais sukuriamos teisinės prielaidos pradėti nuteistųjų ir suimtųjų perkėlimą iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo į kitas įkalinimo įstaigas. Dalį asmenų iš Lukiškių į kitas įstaigas ketinama perkelti iki šių metų pabaigos.

Teisingumo ministerija praėjusią savaitę paskelbė inicijuojanti skubų sostinės centre esančio Lukiškių kalėjimo iškėlimą. Šį kalėjimą iškelti anksčiau nesėkmingai bandė ir kelios kitos Vyriausybės.

Šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime laikomi 284 suimtieji ir 423 nuteistieji. Šiaulių tardymo izoliatoriuje laikomas 141 suimtasis ir 190 nuteistųjų, Kauno tardymo izoliatoriuje – 149 suimtieji ir 124 nuteistieji, Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose – 20 suimtųjų ir 74 nuteistieji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Samanta

Samanta portretas
Man A. Šavareika labiausiai patinka ir D. Mekionienė šauni. R. Šimašius rūpinosi Vilniaus turgumi kitiems objektams laiko pritrūko laiko.

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBAUSKAITĘ - KGB MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Pagaliau

Pagaliau portretas
Nauja ministerijos valdzia imasi daryti tvarka. Saunuoliai, stiprybes jums.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių