Quantcast

Reformatų skvere pradėti rekonstrukcijos darbai

Pirmadienį sostinės Reformatų skvere pradėti griauti laiptai – sostinės savivaldybė neatsižvelgė į architektų siūlymą rengti naują viešą konkursą skverui sutvarkyti, bet teigia į projektą įtraukusi dalį visuomenės pasiūlymų.

„[Darbai vyksta] pagal patvirtintą projektą, išskyrus tas dalis, kurios buvo išviešintos plačiai, į ką savivaldybė atsižvelgtų: kad būtų pereinamas parkas, kad būtų galima iš vienos pusės užeiti, iš kitos išeiti, dėl kraštovaizdžio, dėl medžių, kad ne visus medžius reikėtų iškirsti. Į tuos dalykus atsižvelgta ir savivaldybė vykdo rangos darbus“, – BNS pirmadienį sakė mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas.

Anot jo, parengiamieji darbai skvere pradėti vykdyti maždaug prieš pusantro mėnesio, rekonstrukcijos pabaiga numatoma kitąmet.

„Didžiąją dalį darbų numatoma atlikti šiemet, bet, ko gero, dėl oro sąlygų, teks per žiemą stabdyti dalį darbų, taigi baigtinis variantas greičiausiai bus pavasarį“, - aiškino mero patarėjas.

Spalį Vilniaus regioninė architektų taryba rekomendavo Reformatų skvero atnaujinimo projektą rengti iš naujo ir pateikė pastabas. A. Zubriakovo teigimu, savivaldybė į rekomendacinio pobūdžio architektų pastabas atsižvelgė iš dalies.

Tarybos išsakytose rekomendacijos teigta, kad, skvero architektūros konkursas turėtų būti rengiamas viešojo konkurso būdu. Architektai atkreipė dėmesį, kad nebuvo detalios Reformatų skvero projektavimo programos, pasigedo aiškios ir vientisos architektūros idėjos, taip pat didesnio projekto viešinimo ir aptarimo su visuomene.

Skelbta, kad sostinės Pylimo gatvėje planuojama sutvarkyti 27,9 tūkst. kv.m ploto teritoriją, įrengti inžinerinius tinklus (3,6 tūkst. m), sodo takus (2,8 tūkst. kv. m), vaikų žaidimo aikštelę (656 kv. m), du fontanus, siurblinę, vandens kolonėlę, laistymo sistemą ir t.t.

Konkursą laimėjo bendrovė „Eikos statyba“, su sostinės savivaldybe pasirašiusi 1,74 mln. eurų vertės sutartį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių